NEC blijft steken op een gelijkspel tegen strijdend De Graafschap (FOTO’S/VIDEO)

Nijmegen – Nog acht wedstrijden te gaan en dus nog acht finales om te promoveren. NEC moet dan thuis alle wedstrijden winnen. Het werd van beide kanten niet de wedstrijd van de achterhoede. NEC keeper Joris Delle speelde geen sterke wedstrijd.

Het ging nogal eens mis bij zijn spelhervattingen van Delle door de bal bij de tegenstander voor de voeten te spelen. Anass Achahbar kon al in de 3e  minuut de 1-0 binnen tikken, mede doordat de achterhoede van De Graafschap er niet goed uitzag. Dan hoopte NEC  dat het snel de goede kant op gaat, maar al snel ging het ook bij NEC mis door Wojciech Golla en Frank Sturing. Hierdoor stond het al in de 4e minuut door Youssef El Jebli op 1-1. Door het foutenfestival aan beide kanten ontstonden er nogal wat mogelijkheden voor beide partijen om de score te verhogen. Zo schoot Youssef El Jebli hard op de paal vlak voor rust..

Jari Schuurman mocht in de basis beginnen. Hij kreeg drie goede mogelijkheden in de eerste helft om te scoren, maar het was het elke keer net niet. Zo bleef het 1-1 voor rust en mochten beide ploegen naar binnen voor de thee.

In de tweede helft was NEC de betere ploeg en kreeg het drie heel grote kansen om de winst te kunnen pakken. In de 75ste  minuut leek het erop dat Kevin Jansen dan toch de 2-1 binnen ging schieten, maar Kevin van Diermen kon op de lijn redding brengen. Nog geen minuut later was het Steeven Langil die de bal hard op de lat schoot. Even leek het of Sven Braken de bal toch binnen kon tikken, maar zijn bal vloog over het doel. NEC vergat hier de winst te pakken en verloor zo, misschien wel twee heel dure punten.  

Scoreverloop in De Goffert: 3e minuut Anass Achahbar 1-0, 4e minuut Youssef El Jebli 1-1, tevens de eindstand

Scheidsrechter Nijhuis hield de kaarten op zak.

Aantal toeschouwers: 11.402

Opstelling NEC: Joris Delle, Guus Joppen (68)/Michael Heinloth, Frank Sturing, Wojciech Golla, Calvin Verdonk, Mart Dijkstra, Gregor Breinburg, Jari Schuurman (70)/Sven Braken, Steeven Langil, Anass Achahbar, Mohamed Rahyi (58)/Kevin Jansen

 

Door: Marcel Roos

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Stand in deze klasse hier