Zaterdag 24 maart demonstratiewedstrijd walking football bij Rhelico

24 maart om 15.45 spelen twee teams van SW Lingewaard bij RVV Rhelico een demonstratiewedstrijd walking football. Daarna kan iedereen rustig proberen om deze voetbalvorm te ervaren. RVV Rhelico in Rumpt is de eerste voetbalvereniging in de West-Betuwe die hiermee start, en nodigt iedereen uit vrijblijvend te kijken en vooral mee te doen.

 “Geweldig dat SW Lingewaard ons komt laten zien hoe leuk walking football is!” aldus Rhelico. Op het kunstgras met kurk zijn geen voetbalschoenen vereist, en gemakkelijke kleding volstaat.
Speciaal voor 50/60+ers is deze vorm van voetbal ontwikkeld. In Nederland alleen al zijn er tientallen teams, evenals in Engeland en Spanje. Bij walking football wordt niet getackeld of gerend, om blessures te voorkomen. De teams zijn kleiner, evenals het veld. Gezelligheid en onderlinge contacten worden gecombineerd met fit zijn en blijven. Het is zeker niet nodig om ooit gevoetbald te hebben!
Komend weekend gaat de zomertijd in; een mooi moment om te beginnen met lekker buiten te zijn in goed gezelschap! De Vrienden van Rhelico zorgen voor een hapje en een drankje.
Door:  Wendy de Wild
Meer over Rhelico vind je hier