VSCO’61 helpt rode lantaarndrager AGOVV in het zadel (0-2)

VSCO’61 bewijst zichzelf een slechte dienst door met 0-2 te verliezen van rode lantaarndrager AGOVV. Een slechte start en een rode kaart in de eerste helft komt VSCO’61 niet meer te boven.

VSCO’61 staat binnen drie minuten al achter met 0-1. Een vrije trap net buiten de zestien wordt op een sublieme wijze binnengetrapt door Marco Bosz. VSCO’61 heeft het betere van het spel en heeft na ruim een halfuur pech dat een schot van Dominique van de Grift tegen de lat belandt. In de36e minuut loopt Rick Sleurink tegen een rode kaart op. Mistasten door een door de wind gedragen bal noopt hem zijn tegenstander onreglementair tegen te houden. Een rode kaart voor het neerleggen van een doorgebroken speler is een terechte beslissing.

Marco Bosz ziet hierna zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. VSCO’61, dat ondanks dat het met tien man speelt de bovenliggende partij is, heeft pech dat uit een voorzet van Martijn Pluim Dominique van de Grift van dichtbij tegen doelman Mike Koldenhof kopt.

In het begin van de tweede helft komt VSCO’61 goed weg doordat een schot van Marco Bosz tegen de lat belandt. VSCO’61 denkt na ruim een uur spelen te scoren via Bart Schoonhoven. Scheidsrechter Huis in ’t Veld keurt echter het doelpunt af vanwege hands van de VSCO-aanvaller. Is hierover al wat twijfel, de grootste consternatie ontstaat drie minuten voor tijd. Binnen het strafschopgebied wordt Rinse van der Velde vrij voor doelman Koldenhof onderuit gelopen. Na afloop blijkt dat vriend en vijand het over eens is dat het een strafschop is, maar de scheidsrechter van deze middag beoordeelt op grote afstand anders.

In de slotfase weet AGOVV uiteindelijk de zege definitief veilig te stellen. Nadat eerst Yuri Brentjes nog een goede kans laat liggen, is het in de laatste minuut van blessuretijd invaller Maikel van  der Wijk die de 0-2 scoort. Afgetrapt wordt er niet meer. Scheidsrechter Huis in ’t Veld fluit voor het eindsignaal.

 

Door: Bert Schipper

Stand in deze klasse hier