VIOS steenkoud langs laagvlieger Elspeet

VIOS had zaterdag geen enkele moeite om de 5e overwinning op rij binnen te slepen. Degradatiekandidaat Elspeet werd in een steenkoud Vaassen met 4-1 aan de kant gezet.

Vanaf de aftrap af was de intentie van VIOS duidelijk. Elspeet werd direct onder druk gezet om zo in een vroeg stadium een beslissing te forceren. Binnen het kwartier kwam Noah Tuasela tot tweemaal toe in kansrijke positie, maar beide keren schoot hij over. Hierna kreeg Elspeet meer grip op het spel en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Na een half uur spelen was het toch VIOS, dat op voorsprong kwam. Uit een voorzet van de linkerkant, won Dennis de Jong het duel van zijn tegenstander en schoot hij uit de draai van dichtbij binnen. In het verloop van de eerste helft, probeerde Elspeet wat terug te doen, maar behoudens een schot dat op slag van rust voorlangs zeilde, had VIOS de wedstrijd onder controle.

Toen in de 47e minuur Ruben Soppe een indraaiende vrije trap van Tuasela binnenkopte was de wedstrijd gespeeld. Elspeet  probeerde wel om een goal te forceren, maar kreeg geen enkele kans en toen er in het verloop van de wedstrijd steeds meer ruimte kwam, was het wachten op een volgende VIOS goal. Deze viel een kwartier voor tijd, toen Mucahid Kiliç, na een knappe steekpass van de Jong, de bal hard binnenschoot. In de slotminuten wist Elspeet de eer te redden door Colin Pluim die vanaf de strafschopstip raak schoot. In blessuretijd veroverde de Jong de bal en stelde rechtsback Daan Eggink, die nog voorin stond na een vorige VIOS aanval, de 4-1 eindstand op het bord te zetten.

Door deze solide overwinning is VIOS opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst. Volgende week spelen de Vaassenaren in Putten de uitwedstrijd tegen middenmoter Rood-Wit’58

 

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier