FC Lienden en VVSB delen de punten (SAMENVATTING)

Afgelopen zaterdag 10 Maart stond er voor FC Lienden de uitwedstrijd tegen VVSB op het programma. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen vv Katwijk die in de allerlaatste slot seconde werd verloren was het nu zaak om deze wedstrijd in Noordwijkerhout met een goed resultaat af te sluiten. Het werd afgelopen zaterdag een doelpuntrijke middag.

Na vijf minuten spelen werd het gelijk al 0-1 voor FC Lienden . Vanaf links zet Nick Hak een goede actie in en wordt in duel met Arroyo naar de grond gehaald binnen de lijnen van de zestienmeter. Scheidsrechter van den Elzen blaast op zijn fluit en wijst naar de stip, Danny van den Meriacker gaat achter de bal staan en schiet beheerst binnen,0-1.Na vijftien minuten wordt de stand dan weer gelijk door een doelpunt van Tommy Bekooy. Vanaf rechts wordt de bal voor gegeven door Fecunda, iedereen mist de voorzet en de bal komt uit eindelijk voor de voeten van El Ousrouti, die probeerd de bal op goal te schieten maar dit is meer een voorzet waardoor Tommy Bekooy de bal binnen kan tikken, 1-1. Het is een gelijk opgaand duel met twee ploegen die durven aan te vallen en voor de supporters langs de kant is het dan ook een zeer vermakelijk duel.  Na vijfentwintig minuten is het dan weer FC Lienden dat op voorsprong komt, vanaf links komt er een prachtige voorzet van Mo Bendadi en Danny van den Meiracker loopt goed weg uit de rug van zijn verdediger waarna hij prachtig tegendraads binnen kopt, 1-2. VVSB probeerde in het verdere verloop van de eerste helft de druk op te voeren en had het liefst voor rust nog de gelijkmaker binnen geschoten, maar gelukkig voor FC Lienden waren El Ousrouti, Bekooy en Jozic niet nauwkeurig  genoeg in het afronden van de kansen en zo bleef het in de eerste helft 1-2 voor FC Lienden.
In de tweede helft kwam er weer een aanvallend VVSB uit de kleedkamers. Na 52 minuten ontsnapt VVSB speler Pauw uit de rug van FC Lienden verdediger Leon Broekhof en komt 1 op 1 met FC Lienden keeper Jan Schimmel, Guido Pauw schuift de bal behendig onder de keeper door en zo wordt het al vroeg in de tweede helft 2-2. Nog geen twee minuten later wordt het dan ook nog 3-2 voor VVSB, Jozic neemt een vrije trap vanaf een meter of 25 van het doel van FC Lienden en de bal wordt in de muur van richting veranderd, waardoor Jan Schimmel op zijn verkeerde been staat en de bal zo in de lange hoek verdwijnt 3-2. Heel lang kan de thuis spelende ploeg niet genieten van hun voorsprong want in de 57ste minuut komt FC Lienden alweer langszij, het is Jop van Steen die vanaf rand zestien de bal op goal schiet, VVSB keeper Ruben Valk krijgt deze bal niet goed onder controle en moet de bal weer los laten, Danny van den Meiracker staat vervolgens op de juiste plaats om de bal binnen te werken, 3-3.  Vervolgens begint VVSB weer met aanvallen en komt het in de 68ste minuut weer op voorsprong. Aan de linker kant van het veld is het VVSB speler Tommy Bekooy die aan een lange solo begint, hij weet Emilio Samsey voor te blijven en geeft de bal in de zestien af aan El Ousrouti die vervolgens een voorzet geeft op die zelfde Tommy Bekooy die inmiddels vrij voor de goal staat, voor hem is het dan nog maar een kleine moeite om de bal binnen te tikken,4-3. FC Lienden weet gelukkig sinds vorige week dat een duel nooit gespeeld is voordat het laatste fluitsignaal geklonken heeft. FC Lienden gaat dan ook naarstig opzoek naar de verlossende en verdiende gelijkmaker, en die gelijkmaker komt er. In de allerlaatste seconde komt er nog een corner voor FC Lienden, alles en iedereen van FC Lienden staat in de zestien van VVSB, het is Mo Bendadi die de corner neemt en dan is het het Leon Broekhof die het hoofd tegen de bal weet te krijgen en zo de 4-4 op het scorebord weet te zetten. De ontlading is groot aan de kant van FC Lienden, want na vorige week zijn het nu hun die in de laatste seconde nog een doelpunt weten te maken.
Het was deze zaterdag met name voor de supporter een aantrekkelijk duel, met kansen over en weer en met veel doelpunten. FC Lienden blijft na dit duel nog steeds op een 10de plaats van de competitie staan. Volgende week zaterdag speelt FC Lienden om 15:30 thuis tegen Jong Sparta.


Stand in deze klasse hier