Lars Krabbenborg wordt nieuwe hoofdtrainer bij VVG’25 (interview)

Lars Krabbenborg, vanaf 1 juli 2018 de nieuwe hoofdtrainer, heeft vrijdagavond zijn contract bij VVG’25 getekend. Wie is Lars is en wat komt hij VVG’25 brengen?

Lars Krabbenborg, 31 jaar, en woont samen met mijn vriendin Lize in Zieuwent.  Lars is docent Lichamelijke opvoeding en werkt op twee verschillende scholen, namelijk ‘’het stedelijk Zutphen’’ en ‘’Prakticon in Doetinchem’’. Lars heeft 7 jaar in het eerste van RKZVC gevoetbald, met als hoogtepunt de promotie naar de 3de klasse. Vervolgens is hij lager gaan voetballen en het ‘’trainersvak’’ ingegaan. Na veel jeugdteams te hebben getraind, is Lars nu alweer 4 jaar assistent-trainer bij 1e klasser RKZVC, en was toe aan een nieuwe uitdaging.

Je bent nu assistent trainer, vertel eens iets over je ambitie om hoofdtrainer te worden?
“Afgelopen 4 jaar ben ik assistent trainer geweest onder Laurens Knippenborg. Een gedreven trainer/coach die veel van zijn spelers en staf verwacht. In mijn vier jaar als assistent, heb ik veel geleerd en mijn TC2 diploma behaald. Een betere leermeester had ik mij niet kunnen wensen. Na 4 jaar merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Mijn ambitie was, al toen ik jong was, om ergens hoofdtrainer te worden. Vandaar de keuze om TC2 te behalen. Toen kwam VVG’25 op mijn pad, een kans die ik niet kon laten schieten. Ook al heb ik het erg goed na mijn zin bij RKZVC. Ik zie het als een uitdaging om datgeen wat ik afgelopen 4 jaar heb geleerd, over te brengen op VVG’25. Een club met jeugd op 1e klas niveau en dus veel mogelijkheden om een stabiele 3e klasse te worden.”

Wat mag het team van jou verwachten als trainer?
“Het team mag van mij goede trainingen verwachten, die gericht toewerken naar de wedstrijd en inspelen op de ontwikkelpunten van het team. Veel afwisseling en doelgericht trainen. Daarnaast kunnen ze van mij verwachten dat ik een gedreven en enthousiaste trainer ben, wie probeert om de groep beter te maken. Als groep maar ook als individu. Ook mogen ze een optimale voorbereiding verwachten m.b.t. wedstrijden en trainingen. Ik verwacht daarvoor terug dat de spelers, staf en club proberen om alles uit zichzelf te halen en dat we met elkaar VVG’25 op een hoger plan kunnen brengen. Naast dat ik natuurlijk trainer word van VVG’25 1, wil ik ook wat betekenen voor de vereniging. Een goede samenwerking met het tweede elftal en opleiding geven aan jeugdteams om wedstrijdbeelden praktisch terug te koppelen aan het team en individu.”

Van eerste naar vierde klasse, hoe is dat voor je?
“Dat zie ik als een mooie uitdaging. We werken nu bij RKZVC in een high performance cultuur, dat wil zeggen dat de club (randvoorwaarden), staf en spelersgroep het uiterste uit zichzelf wil halen en dat ze willen presteren. Van eerste klasse naar vierde klasse betekent niet gelijk achteruitgang, want er zijn veel mogelijkheden. Zo is er door de club VVG’25, fantastisch gewerkt aan de randvoorwaarden. Er is veel talent in de vereniging. Ik wil graag een prestatiecultuur neerzeten, bij in ieder geval het eerste elftal. Ik verwacht dit dan ook stapje voor stapje met VVG’25 en de spelersgroep te kunnen doen.”

Welke bijdrage wil jij leveren aan de ontwikkeling van VVG’25?
“Mijn plan is om voor VVG’25 een passende prestatiecultuur neer te zetten. Daar waar spelers, staf en club het uiterste uit zichzelf/vereniging willen halen. Ik wil dat spelers zich ontwikkelen als voetballen, dit zal gaan gebeuren door terugkoppeling van wedstrijdbeelden, wedstrijdanalyses en zelfreflecties.”

Hoe ga jij om met kansen en bedreigingen?
“In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat je elke kans moet pakken die je krijgt. Ik wil elke kans voor 100% aanpakken, want voor je het weet is die kans er niet meer. Als persoon is mij iets overkomen, ik kan dit zien als een bedreiging, maar ook als een kans. Ik kies er dan ook voor om er een kans van te maken, om mijn leven te verrijken. Een bedreiging zie ik als een uitdaging, om er een kans van te maken. “Geen beren op de weg zien”, maar juist proberen elke bedreiging als een kans te benaderen. Van de eerste klas naar de vierde klas is voor mij dan ook geen bedreiging, maar een mooie uitdaging. Ik ben blij met de kans bij VVG’25. Ik kijk er naar uit om volgend seizoen te gaan starten en er een mooi seizoen van te maken. ”
Bron: VVG’25

Stand in deze klasse hier