VIOD klimt na zege op AD’69 naar 3e plek

AALTEN –  Zondagmiddag speelde VIOD  tegen AD`69 op Sportpark Zuid in Aalten. De heenwedstrijd hadden de mannen van trainer Jan Lorsé met 7-3 gewonnen. Al snel bleek dat deze score bij lange na niet gehaald zou worden, want de eerste helft was niet om aan te gluren. De thuisclub leek in de eerste helft het meest aanspraak te mogen maken voor een treffer, maar konden een tweetal mogelijkheden niet verzilveren. Na de thee kwam VIOD beter uit de startblokken en had vandaag de score veel hoger kunnen laten uitvallen. Vele kansen bleven onbenut. Nu bleef het bij slechts twee treffers, toch goed voor drie punten.

De wedstrijd

VIOD vandaag weer met Mike Severs, maar zonder clubtopscorer Huub Oosterink, die een plaatsje op de reservebank had ingenomen. Lucas de Graaf is nog herstellende van een fikse blessure en Julian Bril had een snipperdag gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB. Zoals in de inleiding beschreven, was er niets bijzonders te vermelden in de eerste helft. Een slappe vertoning, vooral vanaf de zijde van VIOD. Het leek op een verlenging van de warming-up. De thuisclub kreeg in de 26e minuut een aardige kans om te scoren. Uit een voorzet van Recep Kaya kopt Djayen Baboe de bal net naast het doel. Nadat Jorn Eijkelkamp met een afstandschotje AD-69 keeper Erik Heuvel had wakker gemaakt, de bal valt recht in zijn handen, krijgt AD`69 vijf minuten voor rust nog een kansje. Middenvelder Michiel Ebbers gooit de bal vanuit een ingooi richting penaltystip. AD`69 aanvoerder Rik Pastoors weet de bal met zijn hoofd te raken en ziet het leder net over de lat tegen het vangnet verdwijnen. VIOD klungelt wat aan en weet de mooiste kansen niet te verzilveren. Zo ook net voor rust als Mike Severs met bal alleen op de doelman kan afgaan. AD`69  keeper Erik Heuvel weet de bal te blokkeren en de teams gaan rusten met de bekende brilscore van 0-0.

2e Helft

In de 2e helft een heel ander VIOD. Trainer Jan Lorsé zal waarschijnlijk in de kleedkamer zijn bevindingen hebben geuit, want zo kan het niet langer, dat heeft ook de vaste supportschare van VIOD gezien. Binnen drie minuten staat VIOD dan ook op een verdiende voorsprong. Dominic Bolmeijer wordt op rechts de ruimte ingestuurd en wordt gestuit door de AD`69 doelman, die de bal over de achterlijn weet weg te werken. Uit deze corner valt de openingstreffer. De afgeslagen bal komt in 2e instantie voor de voeten van Stijn Tomesen, die met een geplaatst schot de bal in de linkerbenedenhoek weet te schieten. Onbereikbaar voor de AD`69 verdedigers en doelman, die vastgenageld op de lijn alleen maar kan toekijken (0-1). Hierna breekt voor VIOD een periode aan om haar doelsaldo een positieve wending te geven. Maar zowel Bolmeijer, Severs, Eijkelkamp en ook de getructe Overbeek weten niet te scoren en laten de mooiste kansen onbenut. Na een fikse overtreding op Jorn Eijkelkamp in de zestien komt VIOD toch op die gewilde 2-0 voorsprong. Onnodig haalt AD`69  verdediger Jeroen Scholten VIOD-aanvaller Jorn Eijkelkamp onderuit. Dit gebeurt net tegen de achterlijn aan. Voor scheidsrechter John Christian uit Arnhem is er maar één regel ‘strafschop’. Jorn Eijkelkamp, die na die tackle uitschreeuwde van pijn, blijkt wonderbaarlijk snel te zijn hersteld en gaat achter de bal staan om even later doelman Erik Heuvel de verkeerde kant op laten vallen (0-2). VIOD op rozen. De thuisclub probeert nog wat terug te doen, maar echt in gevaar komt de Doetinchemse verdediging niet en keeper Willem Thijssen zal vandaag zijn rug niet hebben nat gehad. Nadat Lex Overbeek de bal in een riante positie net naast het doel schiet en invaller Huub Oosterink de bovenkant lat weet te raken, hobbelt de wedstrijd naar het einde. De laatste twee scoringskansen van deze wedstrijd zijn wederom van VIOD. Eerst kopt verdediger Vincent Bosch van dichtbij de bal vanuit een corner in de handen van de doelman en helpt Mike Severs in blessuretijd wederom een kans om zeep.

VIOD wint, na een slecht begin, eenvoudig van AD`69 met 2-0 en schuift door naar de 3e plaats van de ranglijst. Aankomende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen DCS uit Zevenaar, de nummer twee van de ranglijst. In Zevenaar deed VIOD zich te kort en verloor met 2-0. Begrijpelijk zal het team van trainer Jan Lorsé erop gebrand zijn een beter resultaat te willen neerzetten, om zo ook in de top van de ranglijst te blijven staan.

 

Door John van der Kamp
Foto’s Erik Eijkelkamp (foto’s)

Stand in deze klasse hier