Eigen doelpunt WZC Wapenveld helpt DSV’61 naar zege (FOTOREEKS)

Wellicht dachten sommige DSV-ers na afloop aan de verloren wedstrijd tegen Swift: niet verkeerd voetballen, maar uiteindelijk heel schlemielig met een 2 – 1 nederlaag het veld af.

Ditmaal won DSV met 2 – 1 van WZC uit Wapenveld, maar de tweede treffer was een eigen doelpunt van een WZC-er.Wanneer DSV in de eerste helft trouwens de kansen wat beter had benut, dan was er helemaal geen spannende tweede helft gekomen.

Het begin was erg goed: de eerste de beste aanval verliep over vele schijven en de bal bereikte uiteindelijk na 39 seconden(!) de vrijstaande Gerrit Hoekert. Hij haalde net als tegen Oene doeltreffend de trekker over: 1 – 0 .Verschillende mogelijkheden om deze score uit te breiden leverden niets op en ook WZC kon zich sporadisch aanvallend laten zien. Kortom: eenrichtingsverkeer de eerste 45 minuten met slechts 1 treffer.

Een geheel andere start van de DSV-ers aan de tweede helft. Het liep minder, WZC rook kansen, zeker nadat in de 50e minuut de gelijkmaker na een hoekschop viel. DSV bracht rond de 60e minuut twee wissels in en probeerde alsnog te scoren om de zege veilig te stellen. Maar er kwamen minder kansen en de tijd begon te dringen.Gelukkig bleek ditmaal het lot DSV goed gezind. Uit een vrije trap van Jan van Norel kreeg Jeroen Steenge de bal verkeerd op zijn hoofd en liet zijn eigen doelman kansloos.

Volgende week speelt DSV een uitwedstrijd in en tegen Rouveen. Maikel Visch is er dan niet bij. Hij kreeg tegen WZC vlak voor tijd een terechte rode kaart en zal moeten toekijken. Martijn Smals viel geblesseerd uit en is misschien ook een vraagteken.

 

Klik HIER voor meer foto’s

 

Foto’s: Wilfred Boon
Tekst: DSV’61

Stand in deze klasse hier