AWC revancheert zich tegen Best Vooruit

In de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit heeft AWC de uitslag uit de uitwedstrijd rechtgezet. Op bezoek in Best werd het nog 2-1, maar in het thuisduel waren de bezoekers kansloos en de score eindige op 3-0. Door deze uitslag blijft het team van coach Camiel Jager op de eerste plaats staan.

De eerste helft ging rustig van start en beide teams gingen op zoek naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Na een kwartier wist AWC de score te openen. Een schot van Fren Stevens werd nog gekeerd door doelman Denny Witjes, maar Laurens Loenen maakte dankbaar gebruik van zijn kans om de 1-0 te maken. Later werd een schot van Jaap Jansen over de lat getikt door Witjes. Uiteindelijk wist Jansen nog wel de voorsprong te verdubbelen. Uit een voorzet van Stevens schoot hij de bal achter Witjes.

 

Net na de rust was de eerste kans ook voor Jansen, die te hoog mikte, opnieuw op een voorzet van Stevens. Safa Kizir schoot even later op de doelman en kon de voorsprong niet uitbreiden. Youri Hubers viel tien minuten na rust in en was direct gevaarlijk, maar Witjes werkte de bal langs het doel. Uit de daarop volgende hoekschop mikte Jansen de bal naast. Nadat een schot van Kizir nog voorlangs was gegaan, tekende de aanvaller wel voor de derde treffer. Na een mooie solo schoot hij de bal knap in het doel. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd wist Best Vooruit gevaarlijk te worden. Daan van Kessel schoot op doel, maar hij vond doelman Mark ter Haar op zijn weg. Het bleef bij 3-0 en AWC blijft daarmee op de eerste plaats staan.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat ©; Jansen, Thoone (’77 Franken), Straten; Kizir, Loenen (’77 Toonen), Stevens (’55 Hubers)

 

Door: Harrie Jansen

Stand in deze klasse hier