FC Lienden niet opgewassen tegen effectief IJsselmeervogels (VIDEO)

Spakenburg – Op zaterdag 17 Februari stond de wedstrijd IJsselmeervogels – FC Lienden op het programma, na de belangrijke overwinning van twee weken geleden tegen AFC uit Amsterdam was het zaak om deze positieve lijn door te zetten in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. IJsselmeervogels staat met 26 punten op een 12de plaats en dat is vier punten minder dan FC Lienden dat op een 8ste plaats staat. Eindstand 3-0

In het begin van de wedstrijd ging gelijk op tussen beide ploegen, er waren diverse kansen voor beide teams. In de 10de minuut komt Nick Hak van FC Lienden net iets te kort bij een voorzet en kan daardoor de bal net niet binnen koppen. In de 15de minuut is er een kansje voor IJsselmeervogels via Robbert Olijfveld, Robber Olijfveld schiet vanaf een meter of 20 richting de goal van FC Lienden en FC Lienden keeper Jan Schimmel kan zijn schot maar net tegen houden. IJsselmeervogels krijgt het betere van het spel en FC Lienden gaat verder naar achteren lopen. In de 24ste minuut wordt het dan 1-0 voor IJsselmeervogels via een doelpunt van Ali Akla, hij krijgt de bal aan de rand van de zestien in de voeten gespeeld en draait zicht knap vrij, vervolgens lost hij een goed geplaatst schot in de verre hoek, 1-0. Na dertig minuten spelen is er dan weer een grote kans voor IJsselmeervogels maar gelukkig wordt hier niet secuur mee om gegaan. In de 37ste minuut wordt het dan toch 2-0 voor IJsselmeervogels, vanaf rechts komt er een goede voorzet van Soufyan Moro, in het midden voor de goal wordt Robbert Olijfveld vogel vrij gelaten door de FC Lienden verdedigers en hij kan de bal zo binnen koppen, 2-0. FC Lienden komt er verder in de eerste helft niet meer aan te pas en het wordt dan ook rust met een 2-0 achterstand.

In de tweede helft probeert FC Lienden met twee wissel iets te forceren op sportpark De Westmaat. Kenny Elders en Nick Hak zijn in de kleedkamer achter gebleven en voor hen in de plaats zijn gekomen Jawad Bellahsan en Omid Popalzay. Echter bij de eerste aanval van IJsselmeervogels is het direct raak. Ali Akla van IJsselmeervogels krijgt de bal in de voeten gespeeld door een verdediger van FC Lienden, Ali Akla twijfelt niet en schiet de bal snoei hard en hoog tegen de touwen achter FC Lienden keeper Jan Schimmel, 3-0. In de 47ste minuut is er dan gelijk weer een grote kans voor IJsselmeervogels, vanaf links komt er een voorzet van Yannick Cortie en voor de goal staat Oktay Ozturk vrij om binnen te koppen, maar hij kopt vanaf twee meter van het doel net naast. IJsselmeervogels blijft maar aanvallen en FC Lienden mag blij zijn dat het 3-0 blijft. In de 70ste minuut doet FC Lienden dan voor het eerst iets terug in de tweede helft, via een snelle counter komt de bal aan de linkse kant bij Jawad Bellahsan, die schiet vanaf de linker kant een goed schot op goal. Maar keeper Jaimy Schaap heeft een goede redding in huis en weet een tegen doelpunt te voorkomen. In de daarop volgende corner is het wel raak voor FC Lienden. Vanaf rechts wordt de corner genomen door Mo Bendadi, deze wordt bij de eerste paal verlengd door Jop van Steen en bij de 2de paal staat Danny van den Meiracker om de bal binnen te schieten, onderweg wordt de bal aangeraakt door IJsselmeervogels speler Yannick Cortie die daardoor een eigen doelpunt maakt, 3-1. FC Lienden wordt dan in het slot van de wedstrijd beter en lijkt nog kans te gaan maken op een aansluitings treffer. In de 83ste minuut is er een kans voor Frank Wiafe, maar zijn schot wordt gestopt door keeper Jaimy Schaap. In de 86ste minuut kan Ali Akla het duel nog beslissen maar zijn poging gaat op de paal.  En zo eindigt dit duel in 3-1 verlies voor FC Lienden.

FC Lienden was deze zaterdag niet opgewassen tegen het goede spel van IJsselmeervogels, pas na zestig minuten voetballen kreeg FC Lienden meer grip op het duel, helaas voor FC Lienden stonden ze toen al met 3-0 achter en was het leed eigenlijk al geschiet. Door dit verlies zakt FC Lienden één plaats op de ranglijst naar een 9de plek.  Volgende week staat er weer een zware wedstrijd op het programma, dan moet FC Lienden uit naar Rijnsburgse Boys dat op een 7de plaats staat met drie punten meer dan FC Lienden. Met een overwinning kunnen er dus weer goede zaken gedaan worden.

Door Wolter Scheurwater

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer uit deze klasse hier