NEC weer koploper in Jupiler League

NEC begon sterk aan de topper in de Jupiler League, de nummer twee tegen de nummer vier. Jong PSV is bezig aan een sterke periode en heeft zich opgewerkt naar de vierde plek. Dit elftal heeft in deze periode negen punten uit drie wedstrijden gehaald. NEC zette Jong PSV gelijk vast op hun eigen helft. 

Alleen kon NEC de goede eindpass niet vinden, daardoor bleef het bij goede mogelijkheden. Bij Jong PSV stond de Nijmegenaar Joël Piroe in de spits. Hij speelde nagenoeg onzichtbaar in de eerste helft en daardoor bleef hij na de rust achter in de kleedkamer. Jong PSV was tot dan toe de best voetballende ploeg die dit seizoen in het Goffertstadion speelde. In de 17de minuut kreeg Jong PSV hun eerste grote kans met Donyell Malen die op de paal kopte . Het was Ramon Lundqvist die de rebound er niet in kreeg voor Jong PSV. Vanaf dat moment dicteerde Jong PSV de wedstrijd en voetbalde zich onder de druk van NEC uit. De zeer goed spelende Laros Duarte zette de lijnen uit bij Jong PSV. In de eerste helft kreeg de ploeg geen echte grote kansen meer. In de 44ste was het dan toch nog raak voor NEC. Een schot van Sven Braken werd in het zestienmetergebied nog door Ferdi Kadioglu van richting veranderd en zo gingen beiden ploegen de rust in bij een stand van 1-0.

Trainer Dennis Haar van Jong PSV greep na de rust in en bracht Justin Lonwijk in de ploeg. Door deze extra middenvelder bleef Jong PSV de grip op de wedstrijd houden. Tot grote kansen kwam het echter niet meer. Ook Pepijn Lijnders greep in en haalde Ferdi Kadioglu naar de kant. De middenvelder leed vrij veel balverlies en hij was niet in staat de spitsen in stelling te brengen. Toen Kevin Jansen in de ploeg kwam, nam NEC de controle van de wedstrijd over. Niet veel later was het Sven Braken die goed doorging op links en hard op de paal schoot. Braken zou nog een keer over koppen en met een omhaal over schieten. Met nog vier minuten te spelen, trok scheidsrechter Martens terecht een rode kaart voor de zeer domme overtreding van Dirk Abels. Het was Arnaut Groeneveld die in de slotfase de stand toch nog op 2-0 bracht. Vanuit de linkerkant trok hij naar binnen en krulde hij de bal de hoek in. Uiteindelijk was dit een goede en verdienstelijke overwinning voor NEC die hierdoor weer koploper in de Jupiler League is. NEC ligt nog steeds op koers voor directe promotie. Op 23 februari komt Fortuna Sittard op bezoek. Fortuna Sittard moet eerst nog aan de bak tegen Jong AZ.

Toeschouwers: 8805

Geel: Frank Sturing (NEC)
Rood: Dirk Abels (Jong PSV).

Opstelling NEC: Joris Delle (K), Calvin Verdonk, Frank Sturing, Ted van de Pavert, Michael Heinloth, Mart Dijkstra, Gregor Breinburg, Ferdi Kadioglu (56 Kevin Jansen), Arnaut Groeneveld, Sven Braken, Mohamed Rayhi (80 Jari Schuurman)

 

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer over NEC lees je hier