Eindelijk weer winst voor VIOS thuis tegen Stroe

Lachende gezichten zaterdag in Vaassen nadat VIOS voor het eerst sinds 21 oktober 2017 met een overwinning van het veld stapte. In een povere wedstrijd wist VIOS in de 2e helft afstand te nemen van laagvlieger Stroe.

Stroe probeerde vanaf de aftrap door de VIOS opbouw vroeg te verstoren om zo kansen te creëren. VIOS koos daardoor al snel voor de lange bal en doordat Stroe veel ruimte achter de verdediging weggaf, regende het kansen. De rappe Dennis de Jong had VIOS al snel op voorsprong kunnen zetten, maar hij had het vizier niet op scherp. Een minuut later behoedde keeper Batin Selçuk VIOS voor een achterstand. Door goed uitkomen herstelde hij een fout van Joas Pol, die zich verslikte in het storende Stroe. Nadat de Jong en Rick van ’t Einde namens VIOS grote kansen hadden laten liggen, ging het halverwege de 1e helft opnieuw mis in de VIOS opbouw. Een verkeerde breedtepass van Jelle Pol werd onderschept en Ivar van de Brink schoot vanaf de zijlijn de bal op Pröpper-achtige wijze in de kruising. Lang kon Stroe niet genieten van de voorsprong. 10 minuten later reageerde de Jong attent, nadat Stroe keeper Gerben Slingerland een voorzet uit zijn handen liet vallen. Nadat Jong en Noah Tuasela nog goede mogelijkheden om zeep hadden geholpen zochten beide ploegen met 1-1 de kleedkamers op.

Direct na rust was het wel raak voor VIOS. Een voorzet vanaf de achterlijn van Mo Kiliç werd eenvoudig binnengetikt door Noah Tuasela. De voorsprong bracht echter geen rust in het spel van VIOS en een kwartier lang was Stroe de bovenliggende partij  en dee sterk keepende Selçuk voorkwam met een tweetal goede reddingen de gelijkmaker. Halverwege de 2e helft viel de beslissing. Opnieuw was het Tuasela die mocht binnentikken ditmaal op aangeven van de Jong. Hiermee was het verzet van Stroe gebroken en via Kiliç en Jelle Pol wist VIOS de score tot 5-1 uit te bouwen.

Volgende week mag VIOS in de derde thuiswedstrijd op rij proberen een goed vervolg te geven aan de overwinning als Hulshorst op bezoek komt.

 

Door: Frits Prins

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier