DIOSA wint met 1-2 van VV SCP (FOTOREEKS)

Na de prima start van de tweede seizoenshelft stond er vandaag een fikse opdracht te wachten. De uitwedstrijd tegen SCP, op dat moment de koploper in de 4e klasse, stond op het programma. De thuiswedstrijd tegen SCP, de eerste wedstrijd van het seizoen, was er een om snel te vergeten. Met 0-3 achter na 13 minuten en uiteindelijk een pijnlijke 0-4 nederlaag was voor ons een slecht begin van het seizoen. Maar sindsdien hebben we duidelijke stappen in de goede richting gezet, de selectie begint fit te raken en we vinden elkaar steeds beter en makkelijker. Vooral vanuit een solide organisatie achterin en met een voetballend erg sterk middenveld lijken onze kansen met de week te groeien. Vandaag konden we beginnen met dezelfde elf als vorige week tegen Niftrik.

De wedstrijd begon prima, DIOSA was fel, zat goed in de duels en bijna elke tweede bal was voor ons. Dit resulteerde binnen 11 minuten al in de eerste treffer. Lauke wist met een fijn passje Tim van Heumen te bereiken en deze schoof de bal langs de keeper. Een lekker begin tegen een team wat op papier favoriet was. DIOSA bleef na de 0-1 de betere ploeg, de geleverde strijd was enorm en SCP kwam weinig aan voetballen toe. In de 29e minuut moesten we helaas Tim Theunissen vervangen door een blessure aan de hamstring, gelukkig hadden we met Rudy van Beuningen een waardig vervanger op de bank zitten. Richting het einde van de eerste helft kreeg SCP de overhand, de vermoeidheid leek ons licht parten te spelen en SCP kwam beter in de duels. In de 30e minuut leek dit te resulteren in de gelijkmaker, gelukkig voor DIOSA stond de doelpuntenmaker buitenspel en was de vervanger van Ruud scherp.
Hoe dichter we bij het rustsignaal kwamen hoe meer het overleven werd. Twan wist een bal net voor de lijn weg te werken en zo leken we de rust toch te halen met een 0-1 voorsprong. Helaas was daar met één minuut op klok dan toch de gelijkmaker die in de lucht hing. Een afgeslagen bal werd vanaf de achterlijn goed teruggetrokken en de 1-1 werd attent binnengekopt bij de eerste paal. SCP liet het er niet bij zitten en wilde nog voor rust het verschil maken en die kans kregen ze. Toen de bal in een leeg stuk van de 16 meter viel aarzelde de speler van SCP geen seconde en schoot de bal verschrikkelijk hard richting goal. Een schier onhoudbare bal, maar Rens stond op de goede plek en met een behoorlijke dosis geluk en wat hoofdpijn bleef ons een achterstand bespaard.

De tweede helft begon wat rommelig, DIOSA kwam er voetballend niet altijd even lekker uit maar desondanks was er meer balbezit. Dit resulteerde in wat vrije trappen rond de 16 met als grootste wapenfeit de vrije trap van Lex. Een prima genomen vrije trap die helaas op de lat uiteen spatte. Na 20 minuten kregen we onze eerste grote kans. Een diepe bal van Twan op Ted viel perfect tussen de verdediging door en Ted faalde oog in oog met de keeper niet. De 1-2 was een feit Onder hevig protest van de SCP spelers en begeleiding, de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Gelukkig voor ons ging de scheidsrechter hier niet in mee en werd de treffer goedgekeurd.
Vanaf dit moment werd het steeds minder gezellig in Puiflijk. De spelers van SCP waren het met bijna elke beslissing van de scheidsrechter oneens en lieten dit duidelijk merken in woord en gebaar. Achteraf is dit voor DIOSA niet ongunstig geweest, de mannen in het geel-zwart bleven rustig en hielden vooral de mond dicht. SCP ging steeds opportunistischer spelen en er werd eigenlijk alleen nog gebruik gemaakt van de lange bal. Ted moest het veld verlaten voor Danny, die met zijn lengte goed gebruikt kon worden in de kopduels. SCP bleef drukken, maar tot echte kansen kwam dit niet. Dit dankzij een prima keepende Rens die elke hoge bal goed wist te verwerken. DIOSA was op de counter meerdere malen gevaarlijk, maar door een matige eindpass, pech in de afronding of geen oog voor een medespeler bleef het 1-2. De wedstrijd naderde zijn eind en DIOSA leek de verrassende, maar niet onverdiende, winnaar te worden van vandaag. Een minuut voor tijd leek hier verandering in te komen, een lange bal werd verkeerd ingeschat door Danny en uit een ongelukkige stuiter kreeg hij de bal tegen zijn hand, wat waarschijnlijk een penalty had moeten zijn. Gelukkig werd deze ons bespaard. En met een laatste counter waarin Emre het doel net niet wist te vinden en hierbij geblesseerd raakte aan zijn schouder (vervangen door Axel), zat de wedstrijd erop en waren de 3 zwaarbevochte punten binnen.

Vandaag heeft DIOSA laten zien dat wij niks minder zijn dan de ploegen die bovenin meedraaien. We waren zeker niet veel beter dan SCP, maar door veel strijdlust en bij vlagen goed voetbal was de overwinning zeker niet onterecht. Ook heeft deze wedstrijd laten zien hoe belangrijk het is om niet te reageren op gemaakte beslissingen, waar onze tegenstander vooral bezig was met de leidsman, focusten wij ons op het enige belangrijke: winnen. En natuurlijk hebben we vandaag zeker geen pech gehad. Al met al een geweldig resultaat wat onze blik verder omhoog richt. Aanstaande zondag speelt DIOSA niet i.v.m. carnaval. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 18 februari, dan gaan wij op bezoek bij Krayenhoff in Nijmegen. Het verslag van deze week is te danken aan de gebroeders Theunissen voor het feilloos bijhouden van wat er gebeurde.

Opstelling: 
Rens Artz, Thijs Jansen, Emre Aydogan (90+3 Axel Hammen), Twan van Burk, Jordi Hubers, Tim van Heumen, Lex Jacobs, Ted van de Oever (80. Danny Valks), Jeroen Martens, Tim Theunissen (29. Rudy van Beuningen), Lauke van Empel

11.​ 0-1 DIOSA – Doelpunt Tim van Heumen, assist Lauke van Empel
29.​ Wissel – Tim Theunissen uit, Rudy van Beuningen in
44. 1-1 SCP
65.​ 1-2 DIOSA – Doelpunt Ted van de Oever, assist Twan van Burk
80. ​Wissel – Ted van de Oever uit, Danny Valks in
93. ​Wissel – Emre Aydogan uit, Axel Hammen in

 

Klik HIER voor meer foto’s

Tekst: DIOSA
Foto’s: Romy Stunnenberg

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier