Koploper Longa’30 wint moeizaam van SC NEC (FOTOREEKS)

LICHTENVOORDE – Hoewel de kortstondige sneeuwval zorgde voor een aantal afgelastingen, was het kunstgras in Nijmegen sneeuwvrij en konden NEC en Longa ’30 de strijd met elkaar aangaan. Koploper Longa ’30 had het erg lastig met NEC en was dan ook erg blij met de 1-2 zege.

NEC koos ervoor om met vijf verdedigers te spelen en Longa ’30 het spel te laten maken. Longa ’30 had dan ook veelvuldig de bal, maar wist dit niet tot kansen om te zetten. De gevaarlijkste momenten waren in het begin van de wedstrijd dan ook voor NEC, dat er met de technisch vaardige spelers snel probeerde uit te komen. Na een half uur spelen kwam NEC door een gelukkige goal op voorsprong. Een mislukt schot kwam via het been van Jurgen Weijman voor de voeten van de NEC-spits en die wist wel raad met dit buitenkansje. In het slotkwartier van de eerste helft ging Longa ’30 op zoek naar de gelijkmaker. Thomas Kerperien kreeg hier een uitgelezen mogelijkheid voor, maar de spits schoot van dichtbij hoog over. In de laatste minuut voor rust kwam de 1-1 er toch. Jelme Stevens, de O19-speler die de vervanger was van de aan zijn amandelen geopereerde Janik Wolters, kopte op fraaie wijze de gelijkmaker tegen de touwen.


In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op, maar de spanning vergoedde veel. Beide ploegen kregen weinig kansen en een 1-1 gelijkspel zou dan ook geen rare uitslag zijn geweest. Thom Berendsen en Thomas Kerperien dachten daar echter anders over. Een kwartier voor tijd wist Berendsen op de achterlijn de bal verrassend te ontfutselen van een NEC-verdediger, waarna hij Kerperien een niet te missen kans bood: 1-2! In een slotkwartier ging NEC alles of niets spelen, maar vooral dankzij doelman Pim te Loeke bleef Longa ’30 op de been. Te Loeke keepte heel solide en hield een NEC-aanvaller van scoren af door katachtig met één hand te redden. Eenmaal werd hij geholpen door de lat, maar die goal zou ook erg onverdiend geweest zijn aangezien NEC de bal na een blessurebehandeling ‘sportief’ weer terugschoot.
Al met al een zwaarbevochten overwinning, maar wederom drie punten in de pocket. Dinsdagavond speelt Longa ’30 in Winterswijk voor de Achterhoek Cup tegen FC Trias, donderdagavond neemt het in Lichtenvoorde op tegen derdedivisionist HSC ’21 (oefen). In het weekend is Longa ’30 vrij, een week later staat de topper tegen Rohda Raalte op het programma.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Foto’s: Marcel vd Berg
Tekst: Elna

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier