SC NEC zegeviert na zestien jaar “de hazenkamp”derby tegen Quick1888 (FOTOREEKS)

Nijmegen – In de eerste wedstrijd na de winterstop kwam plaatsgenoot N.E.C. (de amateurs uiteraard) op bezoek. In competitieverband gebeurde dat het laatst in 2006 in de 3e klasse. NEC had vooraf één punt meer dan Quick 1888, maar met nog twee inhaalwedstrijden voor de boeg.  De afstand naar de onderste regionen is maar een paar punten, maar plaats vier is ook maar zo binnen bereik.

Volgens zeggen miste NEC een aantal vaste krachten, onder wie Danny Meijer en keeper Hachemi. In de wedstrijd was daar weinig van te merken. Bij Quick loopt de ziekenboeg langzaam aan leeg. Zo was voor het eerst Youssef Ouchene terug op zijn vertrouwde rechtsachterplaats. Marc de Winter zat voor het eerst op de bank. Timo Hya eveneens; hij was net terug van drie weken vakantie in Zuid-Afrika.

NEC nam de wedstrijd echter stevig in handen. Het speelde gemakkelijker en Quick kwam in een fase nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. Nee, die eerste helft was NEC heer en meester, Quick 1888 oogde machteloos. Na een kwartier nam Unal Ozturk een volledig mislukte vrije trap. NEC kwam er snel uit, waarna Kay  Thomassen gedwongen werd een “noodzakelijke” overtreding te maken. Uit de voorvloeiende vrije trap zette Younes Corty de gasten op voorsprong. Hij tikte van dichtbij een voorzet van Arthur Gatsjatrian (na een een-twee) in: 0 – 1.

Twee minuten later moest Sjors de Bruijn een kopbal van dichtbij uit de hoek tikken. Na een half uur spelen hield Bas Peters, na opnieuw knullig balverlies van Quick, Elias Boumkass in de hoek van het strafschopgebied vast. Bas kreeg geel en Johnny Dobson wist met de door mevrouw De Jong uit Friesland toegekende strafschop wel raad: 0 – 2.

Maar in de 57e minuut was daar dan toch de aansluitingstreffer. Na een vrije trap vanaf de zijkant volgde een schot van Ismaïl. De bal bleef in het strafschopgebied hangen en Mark schoot de bal van dichtbij in: 1 – 2.

Tussen de 62e en 78e minuut wisselde de interim-coach van NEC drie keer. Toch kreeg Quick nog twee kansen. Acht minuten voor tijd kwam Mark door over de linkerkant, maar Dimitri zag zijn schot geblokt. Vier minuten voor tijd volgde nog een snelle uitval van Quick 1888 via Dimitri en Mark, maar Maarten zag geen kans de bal te controleren en uit te halen.

Tussen die twee momenten was Marc de Winter voor Youssef in het veld gekomen; zijn debuut voor Quick 1888 in een competitiewedstrijd. Twee minuten later raakte Yassine Aarab geblesseerd, zodat Quick 1888 de laatste minuten noodgedwongen met tien man verder moest.

In blessuretijd was Unal Oztürk de vijfde Quick’er die geel kreeg na een overtreding op de rand van het zestienmetergebied. NEC temporiseerde en Younes Corty kreeg geel voor het ver wegtrappen van de bal.

In de vijfde minuut van de extra tijd werd het na een slechte uittrap van Sjors ook nog 1 – 3. Moreno Veneruso ging fraai tussen twee spelers door, de voorzet werd door invaller Djordy de Graaf tegen de paal geschoten, waarna de andere invaller, Fojez Zia de bal alsnog in schoot. 1 – 3. Maar stond hij geen buitenspel?

Tekst: Quick 1888

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Meer over deze klasse vind je hier