Hattrick Frank Heus (Sparta N) stelt zege veilig in de derby van Nijkerk (FOTOREEKS)

Nijkerk – De wedstrijd begon niet echt met overtuiging, noch van Sparta Nijkerk noch van NSC. Er werd teveel afgetast om het echt een leuk potje te vinden in de eerste 25 minuten. Daarna kregen de Spartanen een licht overwicht maar al heel snel viel de beste kans te noteren voor de blauw-gelen meteen gevolgd door een kans voor de oranje-zwarten. In minuut 29 was het Frank Heus die voor de Spartanen de 1-0 aantekende (voor de volledigheid moet ik melden dat er stemmen zijn die melden dat het een eigen doelpunt was van Jonas Katshima). Met deze 1-0 gingen de mannen de rust in.

De 2e helft begon met een enorme passie van vooral de Spartanen. Ali Alkan had het veld verlaten ten faveure van Junior Albertus. Deze zorgde meteen voor gevaar door Muhammed Dinc te bedienen maar hij wist het net, net niet te vinden. Gevolgd door meteen weer een enorme kans voor Dinc. Het werden de vijf minuten van Dinc maar echter niet alleen in zijn voordeel want in de vijfde minuut van de tweede helft kreeg hij direct rood na een niet handige overtreding. Deze overtreding had de scheids met geel af kunnen doen maar dat hij dat niet deed is hem ook niet kwalijk te nemen. Je kon ‘m geven! Met 10 man draaiden de Spartanen de NSC-ers de duimschroeven aan. En ze deden pijn, veel pijn.

In minuut 58 was het weer Frank Heus die de score voor de Spartanen verdubbelde. In de 76e minuut mocht Frank Heus aanleggen vanaf elf meter voor zijn derde doelpunt. Even ervoor was Jan Struijk ten val gebracht binnen het zestienmetergebied en de scheidsrechter van dienst deze middag, de heer P. Hendriks, vond dat het echt niet binnen de regels was.

Frank had er geen moeite mee dit buitenkansje te benutten. Het scorebord gaf nu dus een 3-0 stand aan, met nog een klein kwartiertje te gaan moesten de Spartanen zien dit over de streep te trekken. Daar hadden ze totaal geen probleem mee, redelijk eenvoudig werden de 90 minuten volgemaakt. Zeker even het vermelden waard is dat Fabian Bouwman (43 jaar) zijn doel schoonhield en men hem niet op een fout heeft kunnen betrappen.

Klik HIER voor meer foto’s

Scoreverloop:
1-0 Frank Heus
2-0 Frank Heus
3-0 Frank Heus

 

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek
Tekst: Sparta Nijkerk

Stand in deze klasse hier