Effectief OWIOS pakt overwinning na winterstop tegen ESA (FOTOREEKS)

OWIOS heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop een belangrijke overwinning geboekt op ESA. In een goede eerste helft nam OWIOS een 2-0 voorsprong. Na rust speelde OWIOS te onrustig om de score verder op te voeren en kwam ESA beter in het spel. Maar in de stand kwam geen verandering meer.

OWIOS begon zeer sterk. Al na enkele minuten was het Erikvan Haagen die keeper Dennis Amati testte, maar hij stond zijn mannetje. Binnen 5 minuten had OWIOS op voorsprong moeten staan. Cornell Ballk legde de bal terug en Hendrik Uitslag kon vanaf 10 meter de bal binnentikken, maar hij joeg de bal hoog over. Het eerste wapenfeit  van ESA kwam enkele minuten later, maar Jordy Folman schoot de bal ruim voorlangs. Met een half uur kwam OWIOS op voorsprong. Vanaf de rechterkant kwam de bal bij de sterk spelende Bennie Veldhoen en hij verplaatste de bal strak naar de linkerkant naar Cornell Balk. Met een goede actie werd de bal voorgegeven en kwam Erik van Haagen net te kort, maar in de 16 bleef de bal liggen en Hendrik Uitslag was er als de kippen bij om de bal tegen het net te laten rollen; 1-0. Even later kwam OWIOS goed weg. Laatste man Hendri Nagelhout miste de bal volledig en gaf vrij doorgang. Keeper Herold Ponstein kwam zijn zwager te hulp door het goed ingeschoten schot voortreffelijk te pareren. Vlak voor rust kwam OWIOS via een mooie aanval op 2-0. Uiteindelijk kan Bennie Veldhoen uithalen, maar zijn schot wordt geblokkeerd en vervolgens is het Erik van Haagen die bekwaam binnenkant  paal afrond en OWIOS op 2-0 zet.

In de tweede helft kwam ESA beter in de wedstrijd en kwam vaker voor het doel van Herold Ponstein. OWIOS maakte het zichzelf moeilijk in de 2e helft door te snel de beslissende pass te willen geven. OWIOS verzuimde om de bal in de ploeg te houden en de bal te kantelen naar de andere kant. ESA liet zien over veel talent te beschikken en goed kan voetballen, maar in de eindfase ontbrak de finesse. Keeper Herold Ponstein groeide in de 2e helft uit tot man van de wedstrijd met enkele mooie reddingen en goede spelvoorzettingen en hield de nul. Door deze overwinning neemt OWIOS drie punten extra afstand van ESA en stijgt naar de 9e plaats.

Opstelling: Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon, Van ’t Hul, Hamelink (77. Van de Wetering), Veldhoen ©, Van Haagen (67. Bastiaan), Uitslag (88. Van den Hul), Balk

Scoreverloop:
’27 – 1-0 – Hendrik Uitslag
’39 – 2-0 – Erik van Haagen

Klik HIER voor meer foto’s

 

Tekst: Jacko van den Bsoch
Foto’s: Henrico Van Der Dussen

Stand in deze klasse hier