Tussenbalans | Dinand van Haaren (Trekvogels) “We hebben als ploeg karakter getoond”

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelderse Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie.

Hoofdtrainer  Dinand van Haaren is tot nu toe ben ik redelijk tevreden met de behaalde resultaten. Trekvogels heeft pas twee wedstrijden verloren. Dat waren ook nog eens wedstrijden waarin zij niet goed speelde maar deze ook zelfs winnend hadden af kunnen sluiten. Daarnaast heeft de ploeg karakter getoond door twee keer een grote achterstand alsnog weten om te draaien en ook nog winnend weten af te sluiten.  Kunnen ze dat volhouden in de 2e competitie helft? Dit en meer vroegen we in onderstaande interview.

……….Interview 

Had je deze tussenstand verwacht?

“Als ik eerlijk ben had ik Eendracht en Driel niet op deze plaatsen verwacht. Ik denk dat zij zelf hier ook zo over denken. Dus dat is een knappe prestatie. Maar een tussenstand telt niet. De prijzen gaan vanaf nu af aan verdeeld worden. Wie kan aanhaken en doet mee om de prijzen en wie haakt af.”

Is je beeld over de tegenstanders verandert t.o.v. paar maanden terug?

“Nee, mijn beeld is in principe niet veranderd. Dit is wat ik ook van de ploegen had verwacht. Er zijn toch een paar gepromoveerde ploegen die gelijk bovenin de 3e klasse meedraaien. Dat is knap. Maar ik denk dat deze ploegen dit geen heel jaar vol kunnen houden. Ik denk dat er een ploeg of 3 / 4 over blijven die om de prijzen gaan vechten. Als wij na de winterstop een goede serie kunnen neerzetten gaan wij zeker nog een rol van betekenis spelen.”

Zijn jouw verwachtingen bijgesteld voor 2e seizoenshelft?

“Nee onze doelstellingen worden niet bijgesteld. We willen nog steeds zo hoog mogelijk eindigen en vanuit daar eventueel een periode pakken of overnemen. Maar als alles zo dicht bij elkaar blijft dan doen we ook nog steeds mee voor die ene hoofdprijs. We moeten wel realistisch blijven. We hebben redelijk een krappe selectie. Maar zolang je mee kan doen moet je er voor gaan. Daar beginnen we zondag mee als de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit op het programma staat. Een mooie derby met voor mij natuurlijk een extra tintje omdat ik daar 4 jaar hoofdtrainer ben geweest.”

Wie zijn de kanshebber(s) op de titel?

“Dat blijven voor mij, zoals ik al in Augustus had aangegeven, Dio’30 en Rood Wit. Dio’30 hebben we op dit moment zelf nog niet gehad maar Rood Wit hebben we thuis verslagen, dus dat houdt in dat wij wel degelijk een ploeg hebben om rekening mee te houden. Dio’30 heeft net voor de winterstop wat punten laten liggen maar hebben een hele sterke competitiestart gehad. Dio’30 is een ploeg die het van het collectief moet hebben. Daarnaast heeft Rood Wit een ploeg met heel veel individuele klasse. Dus dat wordt nog een hele mooie 2e competitiehelft.”

 

Trekvogels speelt a.s zondag tegen zijn oude club Blauw -Wit Nijmegen in de eerste officiële wedstrijd van 2018. (Programma

©Door onze verslaggever

Meer uit deze klasse hier