Lienden spits Danny van den Meiracker velt met wonderschoon doelpunt De Treffers (FOTOREEKS)

Lienden – Op Zondag 21 Januari speelde FC Lienden thuis tegen De Treffers uit Groesbeek. Nadat FC Lienden vorige week de wedstrijd tegen Achilles’ 29 met 2-0 gewonnen had hoopte iedereen in Lienden dat de jongens van Hans Kraaij jr. deze lijn konden vasthouden.

Van De Treffers uit Groesbeek kon ook wat verwacht worden, ze staan op een 13de plek en hebben een goed resultaat nodig om uit de degradatie zone te blijven.
 
Het was deze zondag middag een mooie zonnige winterdag op sportpark de Abdijhof en beide teams begonnen rustig aan de wedstrijd. Na een gelijk opgaande eerst fase van de wedstrijd krijgt FC Lienden meer balbezit en zien we mooi aanvallend combinatie spel. De eerste kans is na achttien minuten voor FC Lienden via Abderrahim Loukili, vanaf de rechterkant kan hij gevaarlijk het zestienmetergebied binnen lopen richting het doel van De Treffers, maar hij wordt op het laatste moment afgestopt door een verdediger van de gasten uit Groesbeek. In de daaropvolgende corner valt de bal voor de voeten van Jawad Bellahsan, maar zijn poging verdwijnt helaas net over het doel.  Daarna heeft FC Lienden het betere spel en worden er meerdere kansen gecreëerd. De grootste kans van de eerste helft is voor Jawad Bellahsan, vanaf links wordt de bal hoog in gespeeld op Danny van den Meiracker die de bal kan controleren en hem vervolgens op de vrijstaande Jawad Bellahsan kan spelen, Jawad Bellahsan heeft vanaf de rand zestienmeter een vrije doorgang richting De Trefferst keeper Niels Kornelis, Jawad Bellahsan probeert het vanaf ongeveer 10 meter met een lage schuiver richting de verre hoek, maar zijn poging gaat  helaas net naast het doel. De Treffers creëren nog één kleine kans in de eerste helft, een inzet van Coen Maertzdorf verdwijnt echter recht in de handen van Jan Schimmel.

In de tweede helft zien we een iets minder goed voetballend FC Lienden uit de kleedkamer komen. De eerste kans in de 55ste minuut is dan ook voor De Treffers, maar een schot van Dyon Gijzen kan worden gestopt door Jan Schimmel. Het is daarna wachten tot de 70steminuut voor er weer iets te beleven valt op Sportpark de Abdijhof, Jawad Bellahsan geeft een steekbal op Jermo Wilsterman die de bal kan voorzetten, Eef van Riel van De Treffers weet de bal te onderscheppen en maakt er een hoekschop van. De hoekschop van FC Lienden wordt door de De Treffers weg gewerkt uit het zestienmetergebied, vervolgens weet Abderrahim Loukili de bal weer te veroveren en schiet hem richting Danny van den Meiracker, deze neemt de bal met de rug richting de goal op zijn borst aan en maakt in één vloeiende beweging een omhaal, de bal gaat prachtig met een boog over de kansloze keeper Niels Kornelis heen en verdwijnt in de goal,1-0.  De Treffers uit Groesbeek proberen in de rest van tweede helft nog op gelijke hoogte te komen met FC Lienden. Ze gaan achterin één op één spelen en proberen met de ingevallen aanvaller Cedric Badjeck nog iets te forseren, maar de defensie van FC Lienden staat goed en met een enkele redding van Jan Schimmel blijft FC Lienden op de been. Als na 88 minuten Bryan Sirvania van de De Treffers zijn tweede gele kaart krijgt en dus met rood het veld moet verlaten is het definitieve gevaar van De Treffers geweken en blijven de drie punten deze middag in Lienden.
FC Lienden heeft deze zondag middag goede zaken gedaan, ze staan nu met 27 punten op een negende plaats van de competitie, dit is met een wedstrijd minder maar drie punten achter de nummer vier GVVV, de ploegen zitten in deze competitie dus erg dicht op elkaar. FC Lienden speelt volgende week uit tegen HHC Hardenberg, HHC staat met evenveel punten één plaats boven FC Lienden. Het zou voor FC Lienden een prachtig resultaat zijn als ze uit in Hardenberg weten te winnen.
KLIK HIER VOOR HET ALBUM
Klik hier voor meer 2e divisie