Alverna bekert verder na zege op sv Dalfsen

Alverna heeft de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt door met strafschoppen te winnen van derde klasser sv Dalfsen. In de eerste helft was Alverna de dominerende ploeg, zonder dat dit tot veel grote kansen leidde. Men had ook de pech dat Dennis Arts na 10 min al geblesseerd vervangen moest worden voor Martijn de Groot. Na de rust speelde Dalfsen met iets meer drang naar het doel van Alverna, maar ook dit leverde geen doelpunten op. En waar Dalfsen een penalty claimde na een duel tussen hun spits en Sergio Vieira, was het aan de andere kant Kay Tassenaar die er een had kunnen krijgen. Maar aan beide kanten gaf de scheidsrechter er geen. Even leek het erop dat Alverna net als de vorige ronde in de laatste minuten zou scoren, maar deze keer werd de inzet van Mels Lantang door de keeper uit de kruising getikt. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen Kay Tassenaar, Sven v Gelder, Ruben Rip, Cas vd Wal en captain Sergio Vieira schoten allen raak, doordat Niek v Ginkel een Dalfse strafschop stopte won Alverna met 5-4. De volgende ronde wacht de uitwedstrijd tegen de winnaar van DUNO- de Bataven.

Opstelling Alverna: Niek v Ginkel: Job Gielen (‘45 Ruben Rip). Dennis Arts(‘10 Martijn de Groot). Jari v Ginkel. Tjalling Kamerman: Mels Lantang. Sergio Vieira. Cas vd Wal: Mike Wouters. Kay Tassenaar. Sven v Gelder.
Met vriendelijke groet Henny Remmers

 

Door: Henny Remmers

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer over de beker vind je hier