Nieuwe coach Pepijn Lijnders inspireert in zijn eerste officiële duel voor NEC (5-1)

Pepijn Lijnders, de nieuwe 34-jarige jonge coach, heeft een duidelijk opdracht: NEC terugbrengen naar de Eredivisie. De missie begon met het trainingskamp in Estepona in Spanje. Hier werden al twee wedstrijden gewonnen: van Quick Boys (6-0) en Eintracht Braunschweig (4-0). Zijn doel was om het voetbal weer terug te brengen in de ploeg. En dat doet Lijnders met veel passie en enthousiasme. Hij wil dat de ploeg vroeg druk zet en ver vooruit speelt.

Vrijdagavond was de eerste test voor NEC thuis tegen Go Ahead Eagles, in een goed gevuld Goffertstadion. NEC startte dominant. Beide ploegen kregen gelijke mogelijkheden. In de 17e  minuut was het Anass Achahbar die op aangeven van Ferdi Kadioglu de 1-0 binnen schoot. Die twee zouden elkaar deze avond regelmatig goed weten te vinden. In de 23ste  minuut was het de Franse huurling Aaron Nemane die uit de rug weg kon lopen en de 1-1 binnenschoot. Maar de ploeg van Pepijn Lijnders leek strijdvaardiger dan ooit. De aanval werd gelijk weer gezocht en Jari Schuurman en Steeven Langil, beiden bijna onnavolgbaar voor de tegenstanders, hadden de stand alweer op 2-1 moeten zetten. In de 40ste  minuut was het Ferdi Kadioglu die goed afrondde en zo NEC met een 2-1 voorsprong de rust in liet gaan. De hand van Lijnders is al zichtbaar, alleen de uitvoering is hier en daar nog niet helemaal in orde. Kadioglu die vaak al iets te ver naar voren stond en Mart Dijkstra die nog te ver terug stond; daardoor ontstond er nog weleens een gat op het middenveld.

 

Na de rust ging het alweer veel beter. Hoewel de eerste mogelijkheid op 2-2 voor Go Ahead Eagles was, was het Jari Schuurman die van dichtbij de bal hard de bovenhoek inschoot, na een strakke voorzet van rechts van Michael Heinloth. Zo werd het 3-1 in de 49ste  minuut. NEC bleef maar doorgaan. Mart Dijkstra stond in de tweede helft ten opzichte van de eerste helft wel meer naar voren, waardoor er geen gat meer op het middenveld was. Mart Dijkstra kreeg een gele kaart van scheidsrechter Bax, waardoor hij op maandag bij de uitwedstrijd tegen FC Oss geschorst zal zijn. Het zou de avond van Anass Achahbar worden. Hij werd dan ook terecht verkozen tot ‘Man of the Match’. Hij was er bij de 4-1 snel bij om de bal binnen te tikken, toen het schot van Gregor Breinburg nog net gekeerd kon worden. Het Nijmeegse publiek was nog aan het feesten toen binnen 57 seconden, Achahbar zijn hattrick compleet maakte. Ditmaal rondde hij het geweldig af. De 5-1 was ook tevens de eindstand in Nijmegen. Bij de persconferentie bleef Lijnders maar vertellen dat hij zelfs na de wedstrijd nog vol energie zat en hij er veel zin in heeft. Hij was dik tevreden over de achterhoede en hij vond dat de voorste vier met een groot hart speelden. Hij was ook tevreden over de wijze waarop de nieuwe speelstijl in zo’n korte tijd al op zo’n goed niveau uitgevoerd werd.

Opstelling NEC: Joris Delle, Calvin Verdonk, Wojciech Golla, Frank Sturing, Michael Heinloth, Mart Dijkstra (82. Janio Bikel), Jari Schuurman (70. Kevin Jansen), Gregor Breinburg, Ferdi Kadioglu, Steven Langil, Anass Achahbar (74. Sven Braken)

Toeschouwers: 10.097

Scheidsrechter Bax gaf geel aan Mart Dijkstra (NEC) en Mauro Savastano (Go Ahead Eagles)

 

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer NEC vind je hier