Tussenbalans | Martijn de Harder van Groen Wit’62 “Top 5 moet haalbaar zijn”

ARNHEM – Tijdens de winterstop gaat Het Gelderse Voetbal van iedere klasse waarin Gelderse clubs actief zijn een tussenbalans opmaken. Hoe staan de clubs ervoor en wat is de prognose in het verloop van de huidige competitie.

De verwachtingen zijn wat anders dan gedacht bij Martijn de Harder. Brummen staat op de positie waar Twello zou staan en Groen Wit op die van Brummen. De aankomende weken zullen voor het team van Martijn zeer belangrijk zijn. Zij moeten direct aan de bak. Spelers weten nu welke instelling in deze klasse nodig is.  De technisch en tactisch plan van Martijn gaat hij na de winterstop verhelderen en in de aankomende weken train-baar maken. Hoe dat uitpakt lees je in onderstaande interview.

……………Interview

Ben je tevreden met de behaalde resultaten tot nu toe?
“Tot november waren we zeer tevreden over de ontwikkeling van het team. We hebben een hele goede voorbereiding gedraaid en deze vervolgens goed door weten te zetten richting de competitie. Voorafgaande het seizoen hadden we dit niet verwacht, dit doordat we wederom veel kwaliteit zijn kwijt geraakt. De laatste weken zijn we qua niveau erg teruggevallen en hebben we hier intern veel over gesproken. In de laatste wedstrijd tegen Beekbergen hebben we weer een goed team gezien, welke keihard voor elkaar wilde werken en de afspraken probeerde uit te voeren. Beekbergen is de koploper en had de nodige moeite tegen ons, dat geeft onze jonge ploeg veel vertrouwen.”

Is je beeld over de tegenstanders verandert t.o.v paar maanden terug?
“​Twello heeft mij positief verrast, daar stond een goede gretige groep.”

Zijn jouw verwachtingen ​bijgesteld voor 2e seizoenshelft?
“We hadden vooraf bewust geen verwachtingen uitgesproken, juist omdat de groep weer voor 30% gewijzigd was. Veel jonge jongens (jeugdspelers) ingepast en werken naar een groep wat uit 80% Groen Witters bestaat was één van de pijlers, dit is gelukt en hier kan de club voor de aankomende jaren verder mee.
Nu we een half jaar verder zijn en de laatste wedstrijd in het achterhoofd hebbende, denk ik dat we voor de top 5 gaan. De weg zal absoluut niet makkelijk zijn en hiervoor moet iedereen er alles aandoen om het maximale uit zichzelf te halen, alleen dan zullen we dit daadwerkelijk gaan halen. ”

Wie zijn de kanshebber(s) op de titel? 
“Ik denk Beekbergen. Twello kan op 2 punten komen en Vaassen staat op 4 punten achterstand. Van beide verwacht ik niet dat deze het Beekbergen moeilijk gaan maken. Hopelijk wel, want dat maakt de competitie mooier en spannender. ”

 

©Door de Redactie

Meer uit deze klasse hier