KNVB laat wedstrijd FC Lienden – Achilles’29 gewoon doorgaan

Zaterdag staat voor FC Lienden de hervatting van de competitie gepland. Voor de Betuwse club staan er dit seizoen nog 19 wedstrijden gepland. Op papier althans. Als eerste tegenstander wordt zaterdag op sportpark De Abdijhof een team van Achilles ’29 verwacht. Over deze Groesbeekse club is de laatste tijd, vooral dagen, het nodige geschreven en gesproken.

Het lijkt erop dat de KNVB meerdere, zowel onnavolgbare als willekeurige, maatstaven en regels hanteert. Anders valt niet te verklaren dat deze wedstrijd überhaupt nog op het programma staat. Een tweede divisiewedstrijd tegen een club waarvoor blijkbaar geen  licentievoorwaarden hebben gegolden of (meer) gelden. Een club die getuige het faillissement de zaakjes toch niet zo goed voor elkaar had maar vervolgens gewoon ongestraft lijkt te mogen blijven meedoen op hetzelfde niveau. Einde licentiesysteem zou je denken. Dit los van de rest van de soap en de impact op de competitie wat betreft een sportief en fair verloop. FC Lienden heeft haar standpunt in deze hele gang van zaken duidelijk kenbaar gemaakt aan de KNVB. Op het risico af dat dit dan ‘gezeur’ wordt genoemd. Welke spelers de kleuren van Achilles ’29 zaterdag (nog) willen of moeten ‘verdedigen’ is de vraag? Overal moet maar rekening mee worden gehouden. Zaterdag half vier zal het duidelijk zijn. Genoeg over de tegenstander en al het gedoe rondom de voetbalpiramide.

Voor de ploeg van trainer Hans Kraay jr. telt er zaterdag gewoon één ding en dat is focus op de wedstrijd en zorgen dat de drie punten in eigen huis blijven. Punten waarvan dan aan het einde van het seizoen wel zal blijken wat deze werkelijk waard blijken te zijn. De nieuwkomers Jordy Balk en Abderrahim Loukili zijn speelgerechtigd. Danny van den Meiracker werkt hard aan een terugkeer programma om zo snel mogelijk weer inzetbaar te zijn. Jesse van Baal blijft vooralsnog sukkelen met zijn blessure. In de winterstop is afscheid genomen van de naar zijn oude club RKHVV teruggekeerde Nick Stienstra en van Loed Keizer met wie in goed onderling overleg is overeengekomen dat het beter is tussentijds uit elkaar te gaan.

Op sportpark De Abdijhof gaat het hopelijk zaterdag vooral over voetbal en sportieve zaken. En voeren niet allerlei wit-zwarte randzaken de boventoon ondanks de nodige ‘ramptoeristen’ en ‘aasgieren’ die ongetwijfeld op deze wedstrijd afkomen. Al met al valt er voor FC Lienden zaterdag uiteindelijk alleen maar te verliezen.

De wedstrijd begint zaterdag in Lienden om half vier en als scheidsrechter is aangesteld Frank van den Elzen uit Berghem die eerder dit seizoen de tegenstander van zaterdag floot in de uitwedstrijd bij Kozakken Boys.

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier