Boy van de Beek “Wat vast staat is dat we niet meer voor Achilles’29 voetballen dit seizoen” (Interview)

Groesbeek – De besloten vennootschap Achilles’29 is dinsdag 2 januari 2018 door de rechtbank failliet verklaard. Achilles’29 kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter. 


In de failliet verklaarde BV heeft Achilles’29 onder andere de betaald voetbalactiviteiten ondergebracht, waaronder de diverse contracten met de spelers. De spelers van Achilles’29, die onder contract staan bij Achilles’29 BV, blijven speelgerechtigd voor de vereniging Achilles’29, tenzij zij in de wintertransferperiode naar een andere club worden overgeschreven. Lees meer

Onder leiding van aanvoerder Boy van de Beek heeft de spelersraad namens Achilles’29 1 zich uitgesproken naar onze redactie. In de spelersraad zitten onder andere Marijn de Kler, Niek Versteegen, Mart Raterink en Redouan Eddarkoui.

Wat vaststaat, is dat het competitieduel tegen het Gelderse FC Lienden op aanstaande zaterdag niet doorgaat. De selectie traint niet meer en de spelers zitten al met hun hoofd bij een mogelijke transfer om het seizoen toch nog ergens waardig af te sluiten.

Kursad Sürmeli

Middenvelder Sürmeli is de eerste speler die vertrekt en zijn geluk gaat zoeken bij Adanaspor in Turkije, een club die uitkomt in de 1e divisie. Er was voor het seizoen al interesse voor deze sterke middenvelder, maar hij wilde zijn contract netjes uitdienen bij Achilles’29. Nu, na het faillissement, kiest hij eieren voor zijn geld.
Maar hoe staat het met de rest van de selectie? Voor Boy van de Beek is er voldoende interesse van zowel 2e divisionisten als van 1e divisionisten . Later hierover meer.

Interview

Boy van de Beek (l) en Marijn de Cler (r)

Had dit voorkomen kunnen worden?

“Denk het niet. We wachten af hoe het verdergaat met de curator en de overige bestuursleden, Het is eigenlijk allemaal buiten ons (de selectie) om gegaan. Wij geloven er niet meer in dat het nog goed gaat komen. Deze selectie gaat niet meer voor Achilles’29 spelen als er niets verandert. Het komt voor ons ongeloofwaardig over. Ze hebben ons een halfjaar voorgelogen en gezegd dat het financieel geregeld zou zijn, maar je ziet wat er gebeurd is. Het vertrouwen is weg en daardoor kijken de spelers nu verder. En ik ook.”

Heeft Achilles’29 de 2e divisie onderschat, omdat zij graag BVO wilden blijven in de amateurcompetitie? 

“Ja en nee. Trainer Eric Meijers had er wel op gehamerd dat er in de 2e divisie zeer volwassen ploegen zaten. Het zou fysiek een zeer zwaar seizoen worden. Dat wisten we en we trainden wel 4 tot 5 keer per week. Uiteindelijk bleek onze jonge selectie er niet tegen opgewassen te zijn om elke week te presteren. Dit heeft betrekking op de sportieve zaken; de financiële zaken hebben de club uiteindelijk de das omgedaan.”

Hoe staat Eric Meijers in deze kwestie? 

“De trainer bleef onze focus op het voetbal zetten. We bleven ondanks alles trainen en we speelden onze wedstrijden. Hij heeft ons in die hele periode gesteund. Dit treft iedereen, dus ook de trainer. Hij kan het wel begrijpen dat we niet meer willen voetballen voor Achilles’29 en hij betreurt de gang van zaken.

©Door onze verslaggever