Keijenburgse Boys niet opgewassen tegen effectief VVO

Op zondag 17 december was het tijd voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de Keijenburgse Boys. Het was de afsluiter van het prachtige jubileumjaar, het jaar waarin Keijenborg 100 jaar werd en ook nog eens promoveerde naar de 3de klasse. Voor de laatste wedstrijd van 2017 was Voetbalvereniging Olympia uit Velp afgereisd naar Keijenborg. Op papier lijkt VVO een vergelijkbare tegenstander als OBW, ook een middenmoter die wisselvallig presteert.

Opstelling: Björn Grotenhuys, Sil te Stroet, Tom Goossens, Dion Goossens, Joris Jansen, Bjorn Hiddink, Giel Goossens, Raymond Sessink, Luuk Menting, Cas Goossens en Joep Korenblik.

En bij zo’n laatste wedstrijd hoop je op vuurwerk, een waar schouwspel tussen 2 voetballende ploegen die elkaar het vuur aan de schenen leggen. Je hoopt op een spektakelstuk met alles erop en eraan. Je hoopt op kansen, goals, ballen op de paal, op de lat, penalty’s, harde maar faire duels. Een wedstrijd waarvan je het warm zou krijgen op de toch al zo koude zondagmiddag halverwege december. Je hoopt dat het lang spannend blijft zodat de hele wedstrijd boeiend is. Maar ja, hoop is vaak de wens in de hoop van de vader van de gedachte, of zoiets.

Nou ja, dan maar even over de wedstrijd, het was een chaotische pot. En wedstrijd met eigenlijk weinig kansen voor beide ploegen. Het enige verschil tussen Keijenborg en VVO op deze middag was dat de bezoekers heel effectief waren met de kansen. De kansen die zij kregen maakten ze genadeloos af, het stond voor de rust dan ook al 3-0. En ook na de rust was het spelbeeld hetzelfde en uiteindelijk werd het 5-0.

Het werd niet het spektakelstuk waar we op hadden gehoopt. Het spel van beide ploegen was niet heel best, alleen VVO was dodelijk effectief met de kansen die ze kregen.

Het is jammer dat ‘De Boys’ het jaar met zo’n uitslag moet afsluiten. Al met al is het alsnog een geslaagd jaar, met de promotie als hoogtepunt. In de 3de klasse gaat ook naar behoren, zeker als je de tegenstanders vergelijkt met Keijenborg. Er zijn verenigingen die meer leden hebben, dan dat Keijenborg inwoners heeft. Dan zijn 10 punten na 12 wedstrijden zo slecht nog niet. De doelstelling is gewoon 3 ploegen onder Keijenborg houden, wie dat dan zijn maakt niet uit. Voorlopig staan AD’69, Sp. Groessen en FC Trias nog onder Keijenborg. Dus dat is positief.

De volgende wedstrijd van Keijenborg is in 2018 weer, tegenstander is dan AD’69.

Namens Keijenburgse Boys 1 wensen wij u allemaal een fijne Kerst en een sportief en gezond 2018. Zorg dat u Oud&Nieuw met 10 vingers eindigt en ook dat u de Kerst zonder al te veel problemen door komt.

Dan zien we jullie allemaal graag terug op 28 januari 2018 in Aalten bij de wedstrijd AD’69-Keijenburgse Boys.

Als u zoiets heeft van, pffff Aalten dat is wel wied weg en ik bun de 28ste nog slecht van bijvoorbeeld Jan ter Voert. De eerst volgende thuiswedstrijd is 4 februari om 14:00 tegen vv Gendringen.

 

Door: Jesper Giesen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer uit deze klasse hier