Jeugd voetbalt ook in de winter tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Wijchen

De Stichting Zwaluwen Jeugd Actie stelt zich ten doel jongeren met een lichamelijke beperking te stimuleren om sportief actief te worden en te blijven. Dit doet ze onder meer door het organiseren van diverse voetbaltoernooien. Het Kerstzaalvoetbaltoernooi voor de Jeugd in Wijchen zet zich dit jaar en de komende jaren met diverse activiteiten in om een financiële bijdrage te leveren om die doelstellingen te realiseren.

Tijdens dit Kerstzaalvoetbaltoernooi, dat wordt gehouden van 22 tot en met 30 december 2017 in het Olympic Sportcentrum,  spannen deelnemers zich extra in om een zo groot mogelijke donatie voor de Stichting Zwaluwen Jeugd Actief te verwerven.  De stichting is de grootste goede doelen-actie voor jongeren. Haar basis ligt in het voetballen. Elk jaar worden in het kader van deze actie veel (beker-)wedstrijden gespeeld om de doelen van de stichting te realiseren. Deze doelen zijn betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking het stimuleren van deelname aan de voetbalsport. Daarnaast ondersteunt zij financieel het Prinses Beatrix Spierfonds bij haar onderzoek naar de bestrijding van spierziekten.

Het is de gezamenlijke wens van de KNVB en de Zwaluwen Jeugd Actie om spelers nog nauwer te betrekken bij de inzameling van geld voor dit goede doel. Op die manier wordt de bewustwording van dit probleem gestimuleerd en kunnen er tegelijkertijd meer fondsen worden geworven voor dit goede doel.

Er nemen maar liefst 258 teams uit Wijchen en omgeving aan dit groot zaalvoetbalspektakel deel. Het toernooi is ook te volgen met toernooi.nl (zoeken: 47e Kersttoernooi)

Alverna, Achilles’29, Arnhemse Boys, VV AWC, Blauw Wit, Dio’30, Diosa/Niftrik, DVE Trajanus, DVOL, Eendracht’30, Ewijk VV, Heumen SV, Juliana’31, Oranje Blauw, Orion, Overasseltse Boys,              Quick 1888, Sadap FC, SCE, Trekvogels, Union, UHC en Woezik SC zijn van de partij.  Er wordt deelgenomen door Onder 19 tot en met Onder 7. Het meisjesvoetbal zit duidelijk in de lift. Dit jaar zijn er twee Meisjesgroepen.

De organisatie is in handen van de kommissie Kersttoernooi en veertien scheidsrechters van de KNVB offeren hun vrije tijd op om de wedstrijden in goede banen te leiden. De nummer 1 van iedere poule van iedere categorie plaatst zich voor de grote finaledag op zaterdag 30 december 2017.

Het wedstrijdschema is als volgt:

Datum Categorie Tijd

Vrijdag 22 december JO19 19.00-23.00 uur
Zaterdag 23 december
JO17, MO13 en MO17 09.00-18.00 uur
Zondag 24 december
JO15 09.15-18.00 uur
Woensdag 27 december
JO11 09.30-18.00 uur
Donderdag 28 december
JO13 10.00-18.00 uur
Vrijdag 29 december
JO9 en JO7 09.15-18.00 uur
Zaterdag 30 december
Finales 10.00-18.00 uur

Wij hopen U te mogen begroeten op dit jeugdtoernooi, bekend om zijn unieke sfeer.

Door: P. Wijnakker

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!