Voorbeschouwing: OWIOS uit naar Blauw-Geel ‘55

OLDEBROEK – OWIOS speelt dit weekend in Ede tegen Blauw-Geel ’55. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer G. Beekman.

De wedstrijden tegen Blauw-Geel ’55 zijn voor OWIOS de laatste jaren niet gunstig. De laatste 12 ontmoetingen gingen allemaal verloren met duidelijke doelcijfers. De laatste keer dat OWIOS thuis won, was in het seizoen 2009-2010. De enige overwinning ooit in Ede was in het seizoen 1986-1987 met 3-0 met in de basis nog Herman Snoek en Wim Veldhoen, de vaders van Ben Snoek en Bennie Veldhoen. Voor OWIOS wordt het tijd om van Blauw-Geel ’55 weer punten te pakken. Vorig jaar leek OWIOS op de goede weg, maar werd de eerste wedstrijd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Met de inhaalwedstrijd leek OWIOS de goede lijn door te trekken, maar na de rode kaart van Hendri Nagelhout delfde OWIOS toch het onderspit en verloor uiteindelijk met 2-0.

Blauw-Geel ’55 is het seizoen heel goed begonnen. Het heeft alleen verloren van Scherpenzeel en gelijkgespeeld tegen Lunteren. De overige 7 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Blauw-Geel ’55 staat op een 2e plaats met een wedstrijd minder, maar heeft nog de gestaakte wedstrijd tegen Valleivogels voor de boeg. Vorige week won Blauw-Geel ’55 vrij eenvoudig met 5-0 van ESA.

OWIOS deed vorige week tegen Valleivogels weer aan klantenbinding. Ondanks de kou was er een enorm gretig en gedreven OWIOS te zien. Het leek wel of even alles tegen zat, want met rust stond OWIOS tegen de verhouding in met 2-0 achter. Maar na rust liet OWIOS zien mentaal weerbaar te zijn en knokte zich in de wedstrijd. Pas in het laatste kwartier werd dit beloond met een gelijkspel. Een overwinning, die verdiend was, kon OWIOS net niet meer uit het vuur slepen.

Met de inzet en beleving die OWIOS vorige week aan de dag legde tegen Valleivogels, maakt OWIOS elke wedstrijd kans op de overwinning. En is het ook genieten langs de lijn. Ook Blauw-Geel ’55 kan met deze inzet en bezieling verslagen worden. Een overwinning zou OWIOS weer terugbrengen in de middenmoot. Blauw-Geel ’55 zal zich echter in de top willen handhaven en het beloofd dan ook weer een interessante wedstrijd te worden.

 

Door: Jacko van den Bosch

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer uit deze klasse hier