Voorbeschouwing: FC Zutphen ontvangt KHC uit Kampen

FC Zutphen bindt zaterdag 9 december op sportpark ’t Meijerink de strijd aan tegen KHC uit Kampen, een oude bekende van de afgelopen jaren. Beide teams moesten in de afgelopen jaren vaak strijden tegen degradatie, waarbij in de onderlinge duels beiden vaak hun thuiswedstrijd wonnen. 

De stand in de competitie is zodanig dat KHC de wedstrijd begint op de 7e positie met 9 punten voorsprong op FC Zutphen. De mannen uit Kampen haalden in het begin van deze competitie veel punten binnen, maar de laatste tijd stokt het enigszins. Afgelopen zaterdag kwam men in de 1e helft tegen ASVD op een 0-2 achterstand in Kampen, die na de rust niet meer ongedaan gemaakt kon worden. De wedstrijd eindigde in 1-2. KHC zal er tegen FC Zutphen alles aan gelegen zijn om de weg naar boven terug te vinden en met 3 punten richting Kampen te gaan.

FC Zutphen pakte zaterdag in Nunspeet binnen 7 minuten eveneens een 0-2 voorsprong, maar dat was helaas van korte duur. Via twee standaard situaties, een cornerbal en een vrije trap, kwam Nunspeet langs zij. En dat mag de ploeg zeker aangerekend worden. Dat legde de basis voor de latere nederlaag. Want uit deze situatie een doelpunt tegen krijgen is domweg een gebrek aan concentratie of onderlinge communicatie. Dat heeft niets met kwaliteit te maken, want dat kan een ieder aanleren. Daarna was er de pech van de rode lantaarn drager dat men met een 3-2 achterstand moest gaan rusten, en, zonder dat er wat aan te doen was, een zwaar geblesseerde speler.

Tegen KHC is de kans gering dat Jelle Macare zal meedoen, en dat is jammer, want op die manier is FC Zutphen opnieuw een goede speler kwijt.

Het zijn echter allemaal zaken die gebeuren, en die andere ploegen net zo goed kan overkomen dan de Zutphenaren.

Voorin werd er door Niek Bakkerweerd en Thomas Nijkamp een goede prestatie op de mat gelegd. Beide spelers laten zien dat ze in vorm zijn. Op het middenveld zullen er meer duels gewonnen moeten worden, om de tegenstander er onder te krijgen. Dat betekent de spitsen in stelling brengen en de verdediging ontlasten.

Op sportpark ’t Meijerink zal er zaterdag keihard gewerkt moeten worden voor de punten.

Voorafgaand aan deze wedstrijd vindt om 11.45 uur de topper plaats tussen het 2e elftal van FC Zutphen, dat bovenaan staat, en het op de 2e plaats staande Den Ham. De mannen uit Den Ham hebben 3 punten minder, dus het is voor beide ploegen een wedstrijd met grote belangen. Het zit met de prestaties in de breedte bij FC Zutphen wel goed, want naast dit team, speelt ook de jeugdselectie in de top van de Hoofdklasse.

Daarom is het extra van belang voor het vlaggenschip van FC Zutphen om zaterdag de eerste overwinning te behalen.

Alle supporters worden opgeroepen om zaterdag vanaf de aftrap om 14.30 uur het team volop te steunen.

 

Door: Gerjan Nijland

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier