Zure nederlaag Basteom tegen gelukkig Angerlo Vooruit (FOTOREEKS)

Basteom heeft in de thuiswedstrijd tegen Angerlo Vooruit opnieuw niet weten te winnen, dit keer werd een geflatteerde 0-2 nederlaag geleden. Bij rust stond het 0-1 door een heel makkelijk gegeven penalty in de 7e minuut en verder viel er niet veel te genieten in de 1e helft. Basteom werkte weliswaar hard, maar was erg onrustig bij balbezit. 

Doordat er weinig beweging was rondom de balbezittende speler werd veelvuldig de lange bal gehanteerd en dat pakte constant verkeerd uit. Als de bal wel een keer goed viel, werd telkens het centrum opgezocht en daar was het te druk met spelers om succesvol te kunnen zijn.

De 2e helft aanvankelijk een zelfde spelbeeld waarbij het bij beide ploegen aanvallend erg povertjes was. De laatste 25 minuten was de scheidsrechter de meest opvallende man op het veld. In de 68e minuut gaf hij aan Basteom een terechte strafschop, maar op het moment dat Daan Tieleman vervolgens de bal inschoot stond de keeper van Angerlo al meer dan 5 meter voor zijn doel, waardoor hij de bal kon raken die daardoor naast ging. In plaats van een gele kaart voor de keeper en overnemen van de strafschop gaf hij een corner voor Basteom, voor iedereen op en rond het veld niet te begrijpen.

Basteom bleef daarna wel jagen op de gelijkmaker, maar liet zich daarbij te veel afleiden door de scheidsrechter die steeds warriger en inconsequenter ging fluiten en daarbij, in een uitermate sportieve wedstrijd, strooide met onnodig gegeven gele kaarten, waarvan Stijn Heitkönig er 2 ontving en voortijdig kon gaan douchen.

Vlak voor tijd scoorde Angerlo uit een counter nog de 0-2, maar dit was meer van belang voor de statistieken.

Volgende wedstrijd: Zondag 10 december, aanvang 14.00 uur, De Paasberg – Basteom,

Opstelling Basteom: Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Ruud Hartjes, Bas Wiskamp, Daan van der Kolk, Stijn Heitkönig, Stijn Meutstege, Ries Heitkönig, Quinten Bartman (Daan Tieleman), Cas Berns, Danny van Wilsem (Rimon Maher Matti)

Klik HIER voor meer foto’s

 

Tekst: Basteom

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier