Sportclub NEC verzuimt tegen RKZVC

Sportclub NEC maakt tot nu toe een wisselend seizoen door. Het team bestaat uit spelers met veel voetballende kwaliteiten. Het komt er alleen nog niet elke wedstrijd uit. IJzersterk begon SC NEC de openingswedstrijd tegen de grote broer met 1-0 winst. Ook in de eerste helft domineerde Sportclub NEC. Het tempo lag hoog. 

SC NEC zocht vaak de combinatie op. RKZVC had het hier zichtbaar moeilijk mee. Het was Vigilent Atashi die halverwege de eerste helft van buiten het zestienmetergebied de bal bekeken de hoek inschoot. SC NEC stond goed en ging op zoek naar de 2-0, maar verzuimde het uit te spelen. Met de stand van 1-0 gingen beide teams naar de thee.

In de tweede helft bracht RKZVC een extra spits in het veld. Een snelle aanval over rechts van RKZVC leek goed voetballend opgelost te worden. Op het middenveld wilde de verdediger snel op de spits inspelen. Deze pass werd echter onderschept en in de omschakeling ging het mis. Sven Jurjus schoot de bal hard in de bovenhoek. Reservekeeper Ho-Chun Ko speelde wederom een goede partij. Daarna golfde het spel weer op en neer en kregen beide teams nog mogelijkheden om te scoren, maar het bleef bij de 1-1. Sportclub NEC moet dit jaar nog uit naar Stevo en thuis tegen KSV BWO. Deze twee wedstrijden moeten gewonnen worden om mee te blijven doen voor de prijzen. Rohda Raalte haalde thuis uit tegen FC Winterwijk; het werd maar liefst 7-1. Het stond in Raalte al na 6 minuten op 3-0. Longa’30 had het zwaar, maar wist toch nog te winnen van RKSV De Zweef met 2-1. Longa’30 is nu de koploper in de zondag 1e klasse E, gevolgd door Rohda Raalte.

Opstelling SC NEC: Ho-Chun Ko, Moreno Veneruso, Mohammed Ired, Clarence Hasselbaink, Johnny Dobson, Elias Boumkass, Sagall Hertog, Mohamed Berrabeh, Vigilent Atashi 75/Guillano Grot, Younes Corty, Arthur Gatsjatrian 65/Danny Meijer.

 

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier