DZC'68 vergeet zichzelf te belonen tegen Flevo Boys

Op een ijskoud sportpark Zuid speelden de mannen van Steven Verheijen een uitstekende wedstrijd tegen nummer twee Flevo Boys. DZC’68 speelde goed en dwong de grootste kansen af maar vergat zich wederom te belonen.
Na een vroege 1-0 achterstand wisten de geel blauwen de stand snel gelijk te trekken en kreeg het met name in de eerste helft grote kansen op de 2-1, 3-1 en zelfs 4-1. Deze kansen werden echter niet benut waardoor onze mannen in de laatste tien minuten de rekening gepresenteerd kregen in de vorm van de 1-2 en uiteindelijk ook de 1-3. Na de winstpartij van vorige week wist DZC’68 de punten deze zaterdag dus helaas niet in huis te houden.

Met een temperatuur van rond het vriespunt begon de wedstrijd precies om half 3 en het was meteen Flevo Boys dat het initiatief nam. DZC’68 probeerde hoog druk te zetten maar de vaardige spelers van het team uit Emmeloord wisten zich hier prima onder uit te spelen. Zo viel in de achtste minuut de bal bij de tweede paaltje waar aanvoerder Aran Nijboer de bal hard en hoog in het doel schoot. Als reactie hierop besloot DZC’68 het plan iets te wijzigen en meer vanuit de organisatie te spelen. Deze tactische aanpassing pakte direct goed uit en zo wist Fatih Ilkan in de elfde minuut, na een counter uit het boekje, de gelijkmaker binnen te schieten. De gelijkmaker deed DZC’68 zichtbaar goed en Flevo Boys wist zich geen raad met de goede organisatie van de Doetinchemmers. DZC’68 ging beter en beter spelen en begon enorme kansen te creëren. Zo kopte Max Riekel direct na de gelijkmaker hard op de lat en wist Rutger Ebbers de rebound eveneens niet binnen te werken. Even later was het diezelfde Rutger die met een briljante actie Fatih in stelling bracht. Deze had de keuze de bal terug te leggen op Max zodat deze hem vrij voor het inschieten had. Fatih besloot echter zelf te schieten waardoor deze enorme kans niet tot doelpunt werd gepromoveerd. Vijf minuten later was het Max die een enorme kans kreeg nadat hij zelf de bal veroverde van de centrale verdediger van Flevo Boys. Max ging alleen op de keeper af en had zoveel tijd dat hij de hoek voor het uitkiezen had. Max mikte echter te ver naar links waardoor de bal niet in het doel maar ernaast belandde. Ondertussen probeerde Flevo Boys via de buitenspelers gevaarlijk te worden maar dit lukte nauwelijks waardoor Job Tadema een rustige eerste helft beleefde op doel.

De tweede helft begon minder spectaculair dan de eerste, maar was daarom niet minder aantrekkelijk. DZC’68 hield de organisatie, speelde de bal vaak aardig rond maar creëerde minder grote kansen dan in de eerste helft. Dit had mede te maken met het feit dat Flevo Boys zelf ook wat gecontroleerder ging spelen aangezien het in de eerste helft zichtbaar geschrokken was van de grote kansen die DZC’68 had gekregen. In de 63e minuut ontsnapte Madih Doufikar van Flevo Boys echter aan de aandacht van de Doetinchemse defensie. De aanvaller van Flevo Boys werd echter bijgehaald door de rappe Tolgahan Yaya die samen met de snel uitkomende Job Tadema deze kans wist te verijdelen. Nu was het weer de beurt aan DZC’68. Na een goede voorzet van Fatih had Thomas Kleinlugtebeld de bal vrij voor het inkoppen. De kopbal van Thomas miste echter richting waardoor deze helaas niet binnenviel. DZC’68 pakte het vanaf hier weer op, het was de bovenliggende partij al was dit zonder enorme kansen te creëren. DZC’68 had echter al op ruime voorsprong moeten staan en zoals vaker dit seizoen krijgt het dan uiteindelijk de deksel op de neus. In de 85e minuut viel de bal na een kluts situatie voor de voeten van de mannen van Inne Schotanus en met een droge lage schuiver wist hij tussen drie benen door doel te treffen. Het ongeloof op sportpark Zuid was groot en ondanks enkele wissels wist DZC’68 niet meer gevaarlijk te worden. Uiteindelijk viel ook de 1-3 nog waardoor DZC’68 na 90 minuten met lege handen stond. Een onfortuinlijke en onnodige nederlaag tegen een van de kampioenskandidaten in de 1e klasse D. DZC’68 speelde met overtuiging, lef, zelfvertrouwen en plezier maar dit leidde jammer genoeg niet tot de verdiende 3 punten. Flevo Boys kwam met de schrik vrij, wist zelf maar al te goed dat het de overwinning gestolen had maar maalde hier natuurlijk niet om. Onze mannen zullen de aankomende weken dezelfde drive laten zien en zullen daar ongetwijfeld nog veel punten mee pakken, te beginnen met volgende week in Dronten tegen de plaatselijke ASV. Hierna volgt de wedstrijd tegen Zutphen waarna de winterstop aanbreekt. Voor nu blijven de complimenten voor het spel, de inzet en het vermaak. Deze zaterdag is het publiek in ieder geval vermaakt en de mannen hebben laten zien hard te willen werken, voor het team, maar ook voor de club en iedereen die zich er bij betrokken voelt!

Opstelling DZC’68: Job Tadema; Jody Keuben, Robin Faber, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Mathijs de Waard (Fabian Mensah), Nick Abbink, Rutger Ebbers; Fatih Ilkan, Max Riekel, Thomas Kleinlugtebeld.

 

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier