Toeschouwers worden niet warm van Sportclub Bemmel tegen Quick 1888

Het ijzig koude sportpark Ressen vormde het decor voor het duel der middenmoters. Beide teams hadden voorafgaande aan dit duel tien punten verzameld. Het enige verschil was maar een doelpunt

Sportclub Bemmel en Quick 1888 beide vorig seizoen deelnemend aan de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse hebben het moeilijk in de vernieuwde eerste klasse E. Dat was duidelijk zichtbaar vanaf het begin van deze tiende competiitiewedstrijd. Sportclub Bemmel mocht de bal hebben en Quick 1888 trok zich ver terug op eigen helft. Het eerste kwartier had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want er gebeurde helemaal niets. Net toen de toeschouwers in slaap dreigde te sussen was het aanvallende middenvelder Nick Reijmers die voor het eerste wapenfeit zorgde. Zijn lage strakke schot ging maar net naast het doel van Quick-doelman Sjors de Bruijn.

Enkele minuten later was het Quick-spits Dimitri Vrehe die zijn poging nog net geblokt zag door Bemmel-speler Kevin Velthuizen. De enige twee kleine kansen voor Bemmel kwamen via Bram van der Pol (oprappertje voor de Bruijn) en Marco Wientjes (niet goed geraakte bal). De logische 0-0 ruststand gaf de verhouding goed weer van de eerste helft.

De tweede helft liet het zelfde wedstrijdbeeld zien: Bemmel eindeloos rondspelend op eigen helft en Quick loerend op die ene counter die nooit zou komen. De twee zeer gevaarlijke spitsen van Quick 1888 Dimitri Vrehe en Mark van Haarlem lagen volledig aan de ketting van de Bemmelse viermans-verdediging onder leiding van Bas Disveld met zijn secondanten Davy Hendriks, Kevin Velthuizen en aanvoerder Lars Cornelissen. Ook in deze tweede helft hadden de doelmannen  Bram van der Sluijs en Sjors de Bruijn makkelijk een verlofdag kunnen opnemen. Voor beide doelen gebeurde nagenoeg niets.

Bemmel liet zich nog sporadisch zien o.a. door Bram van der Pol (afstandsschot net over) en ging over tot het inbrengen van de routiniers Tim Vonk en Ricky Houterman. Aanvankelijk veranderde er niet zo heel veel. Quick 1888 kreeg nog wel twee mogelijkheden door Unal Ozturk met een schot naast en een kopbal in de handen van de Bemmel-doelman door goalgetter Mark van Haarlem.

In de dying seconds van deze draak van een wedstrijd ontstond er een drie tegen drie situatie vanaf de middenlijn. Ricky Houterman pikte de bal op dribbelde enkele meters, speelde de bal door naar aanvaller Bram van der Pol die met een pass achter de verdediging Tim Vonk probeerde te bereiken. Net niet buitenspel nam hij de bal aan richting achterlijn. Mogelijk dat de Bruijn een voorzet verwachtte, maar de bal werd in de korte hoek binnen geschoten: 1-0. Dolle vreugde in het Bemmelse kamp vanwege deze verlossende treffer.

Quick 1888 probeerde de bakens nog te verzetten door meteen aanvaller Maarten Versteegen in te brengen, maar de resterende seconden  waren veel te kort voor de gelijkmaker.

De verkleumde Bemmelse en Nijmeegse toeschouwers waren blij dat de wedstrijd was afgelopen en zochten snel hun heil in het gezellige en warme clubhuis.

Sportclub Bemmel – Quick 1888 1-0 (0-0) 90. Tim Vonk

Opstelling Sportclub Bemmel: Bram van der Sluijs (K), Davy Hendriks, Bas Disveld, Kevin Velthuizen, Lars Cornelissen (A), Rob Vonk, Johan Knipping, Wouter Phijffer, Nick Reijmers (79. Ricky Houterman), Marco Wientjes (63. Tim Vonk), Bram van der Pol (90. Luuk Polman)

Opstelling Quick 1888: Sjors de Bruijn (K + A), Unai Ozturk, Kay Thomassen, Bas Peters, Pim Geurts, Timo Hya, Jassin Aarab (90. Maarten Versteegen), Joffrey van Rossum, Gianluca de Jong, Dimitri Vrehe, Mark van Haarlem

Gele kaarten: Bas Disveld en Davy Hendriks (beide Sportclub Bemmel), Dimitri Vrehe (Quick 1888)
Scheidsrechter Dhr.J.W. Bouw met assistentie van Dhr. D. Brondijk en Dhr. D. Caglak

 

Door: Ernst van Nispen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier