Oranje Blauw boekt 3e zege op rij bij EMM Randwijk

Oranje Blauw heeft de smaakt goed te pakken. Met een klinkende 0-5 overwinning op EMM Randwijk verstevigde de ploeg van trainer Peter Sanders haar positie in de middenmoot. De laatste 3 tegenstanders vroegen zich achteraf openlijk af hoe het kon dat Oranje Blauw tot 3 weken geleden zo laag op de ranglijst stond. Als reden kan hiervoor worden opgevoerd dat er in de eerste 7 wedstrijden vaak noodgedwongen veel in een wisselende samenstelling werd gespeeld en in maar liefst 3 wedstrijden het is voorgekomen dat Oranje Blauw na 3 keer te hebben gewisseld na een blessure met een man minder de wedstrijd moest uitspelen. De laatste 3 weken lijkt Peter Sanders het team goed in balans te hebben gekregen. Ook mag niet onvermeld blijven dat een aantal spelers op dit moment in uitstekende vorm verkeren.

Op het knusse complex van EMM Randwijk ging Oranje Blauw onder zware omstandigheden dus op jacht naar de 3e zege op rij. Beide ploegen hadden moeite met het hobbelige en zachte veld wat het niveau van de wedstrijd geen goed deed. Oranje Blauw had weliswaar een veldoverwicht, maar het duurde even voordat dit werd uitgedrukt in doelpunten. Uiteindelijk was het Antoon van Putten die met buitenkant links een voorzet van Joey Willems binnentikte. Dit is alweer de 3e wedstrijd op rij waarin van Putten trefzeker is.

Oranje Blauw ging na de openingstreffer op jacht naar een ruimere marge. Over het hele veld werden de duels gewonnen en een 2e doelpunt kon niet lang uitblijven. Wie anders dan de man in vorm, Daniel Dreyer, was alert bij een scrimmage voor het doel van EMM Randwijk. De thuisploeg kwam amper in de buurt van het doel van Oranje Blauw, maar bij een spaarzame uitval van de thuisploeg raakte verdediger Ralph Janssen bij een botsing dusdanig geblesseerd aan zijn mond en neus dat hij de wedstrijd niet kon uitspelen en werd vervangen door zijn tweelingbroer Ryan. Later bleek in het ziekenhuis zijn lip te zijn gehecht en nader onderzoek moet nog uitwijzen of zijn neus gebroken is.

Vervelend voor Ralph en zijn teamgenoten, maar Oranje Blauw leek er in het veld niet door van slag. Daniel Dreyer werd na een sterke actie onreglementair gestopt in het stafschopgebied, althans zo leek het. De scheidsrechter van dienst stond er zo ver vanaf dat hij deze situatie verkeerd beoordeelde en Oranje Blauw een strafschop onthield. Oranje Blauw hoefde overigens niet lang te treuren, want Joey Willems maakte vlak voor rust met zijn achterhoofd via een verdediger van EMM Randwijk de bevrijdende 0-3.

In de 2e helft kwam EMM Randwijk een stuk beter in de wedstrijd. Oranje Blauw werd wat meer teruggedrongen en het leek alsof de thuisploeg nog geloofde in een ultieme come back. De Nijmeegse verdediging gaf echter geen krimp, ondanks het feit dat EMM Randwijk steeds dichter in de buurt van het Oranje Blauw doel kwam. Door de aanvallende intenties ontstond er ook ruimte aan de andere kant maar daar ging Oranje Blauw slordig mee om. Ook eiste de grensrechter van de thuisploeg een hoofdrol op. Met diverse onbegrijpelijke vlagsignalen kreeg hij de lachers op zijn hand. Gelukkig stond het al 0-3 en bleef de frustratie bij Oranje Blauw beperkt.

Pas in de 70e minuut besliste Oranje het duel definitief. Vanuit een magnifieke voorzet van Jesse Akkers etaleerde Joey Willems dat hij niet alleen in figuurlijke, maar ook in letterlijke zin een ‘neusje voor de goal’ heeft. Willems kwam goed voor zijn man en tikte de bal met zijn neus tegen de touwen. Gelukkig viel de schade aan de neus voor Willems wel mee. Desondanks werd de 18 jarige aanvaller bedankt voor bewezen diensten en werd vervangen door Bilal Khamal.

Het mooiste doelpunt van de dag kwam op naam van Daniel Dreyer. Vanuit een voorzet joeg hij de bal snoeihard in de kruising en zette Oranje Blauw op de uiteindelijke 0-5. Bijna had de thuisploeg de eer nog gered, maar in de slotseconde werd de bal van dichtbij op de lat geschoten. Het bleef dus 0-5 in een sportieve wedstrijd. Wederom een puike prestatie van Oranje Blauw wat haar toeschouwers goed verwend de laatste weken. Uit de laatste 3 wedstrijden werden 9 punten gehaald met een doelsaldo van 19 voor en 1 tegen.

A.s. zaterdag speelt Oranje Blauw de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar, thuis tegen Quick 1888. Een echte Nijmeegse derby op Staddijk Noord, waarbij de toegang gratis is. Tot zaterdag!

Door: Arno Barnas

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier