Nieuwe koploper AWC wervelend langs sv TOP (6-1)

Wijchen – Na de nederlaag van vorige week tegen DOSKO, heeft AWC zich gerevancheerd tegen sv TOP uit Oss. Met een 6-1 overwinning liet AWC duidelijk zien wie de baas was op sportpark de Wijchert. Dennis Straten was de grote man met een hattrick.

In het begin van de wedstrijd was er weinig te beleven. Het tempo lag laag en sv TOP kreeg de eerste mogelijkheden in Wijchen. Na twintig minuten kreeg Aram Pusters van sv Top de eerste echte kans van de wedstrijd. Zijn schot belandde in het zijnet en een minuut later schoot AWC’er Youri Hubers de bal net naast.

Safa Kizir scoorde bijna de eerste treffer van de middag, maar de keeper van sv TOP tikte de bal uit de kruising. Na een klein halfuur viel die eerste goal wel. Een corner van AWC belandde na de kluts voor de voeten van Hubers, die de score opende. Niet veel later stond de 2-0 al op het bord. Dennis Straten scoorde zijn eerste treffer van de middag na een knappe combinatie door het midden. AWC creëerde de kansen voor een derde goal, maar de teams gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor de Wijchenaren.

Na de rust kreeg AWC de eerste mogelijkheid, maar sv TOP scoorde de aansluitingstreffer. Pusters werkte de bal op een knappe manier in het doel. Het leek er even op dat AWC de wedstrijd uit handen gaf, maar sv TOP creëerde geen kansen meer op sportpark de Wijchert.

De middenvelders en aanvallers van AWC begonnen elkaar steeds beter te vinden en er was geen houden meer aan voor de verdediging van sv TOP. Nadat Fren Stevens de bal veroverde na een fout in diezelfde defensie, legde hij af op Freek Thoone en die scoorde de derde goal voor AWC.

Kizir maakte de vijfde treffer van de middag en de 4-1 voor AWC. Thoone stuurde hem weg en Kizir omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel. Straten knalde na een afgeslagen corner de 5-1 tegen de touwen en hij complementeerde zijn hattrick na een mooie aanval in de laatste minuut. Daardoor won AWC vrij overtuigend van de directe concurrent. En door puntenverlies van VV Brabantia is AWC de nieuwe koploper in de zondag eerste klasse C.

 

Door: Gerd Jansen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier