NEC slaat toe in mist tegen onzichtbaar Dordrecht (FOTOREEKS)

“Ze zijn er wel, maar we zien ze niet”, deze tekst zong de aanhang van NEC vrijdagavond in het Goffert stadion. Waarschijnlijk heeft Joris Delle zich dit ook afgevraagd. Staat FC Dordrecht wel of niet op het veld? Waar Delle in de wedstrijd tegen Jong Ajax zijn kwaliteiten moest laten zien, was dit op vrijdagavond niet nodig. Delle had bijna een vrije avond gehad.

Na maandag was het natuurlijk weer ‘nuilen’ (zeuren op z’n Nijmeegs) in Nijmegen. De Nijmegenaren beheersen dat als geen ander. Diversen spelers en de trainer moesten het ontgelden na het verlies in Velsen en dan mis je op vrijdag ook nog eens vier basisspelers. “Het zou wel weer niks worden, zo werd er al ‘genuild’.”

Niets was minder waar. Al na 1 minuut lag het eerste doelpunt er al in. Sven Braken, de spits, legde vanaf de achterlijn goed af op de vrijstaande Jordan Larsson die de bal dan ook gelijk binnenschoot. Na de 1-0 trok de mist gestaag het stadion binnen, waardoor niet alles meer even goed zichtbaar was. Steeven Langil, die in het begin nog ongelukkig was met z’n acties, zou later de gevierde man worden met drie doelpunten. Sven Braken probeerde nog een voorzet met een mooie omhaal binnen te schieten, maar hij miste in de mist. Ook de teruggekeerde Frank Sturing had als centrale verdediger nog twee goede kopmogelijkheden, maar zag de ene poging goed gestopt worden door de keeper en de andere poging vloog net over. Jordan Larsson kreeg de kans om er alleen vandoor te gaan met inmiddels een felle oranje bal, maar net voordat hij kon schieten, werd hij uit balans gebracht. In de 34ste minuut werd Sven Braken vastgepakt in het zestienmetergebied en kreeg hij terecht een strafschop. NEC had er al een aantal gemist dit jaar. Ditmaal was het Steeven Langil die achter de bal ging staan en goed inschoot, 2-0. NEC speelde een zeer goede wedstrijd en liet goed en verzorgd voetbal zien, voor zover dit voor het publiek te volgen was. Mart Dijkstra moest het de laatste weken vaak ontgelden door het Nijmeegse publiek. Hij speelde vanavond een goede wedstrijd. Dijkstra was goed voor twee assists. Zo ging hij in de 38ste minuut goed door, legde de bal vanaf de achterlijn goed hard terug op de inkomende Steeven Langil die de 3-0 binnenschoot. Het publiek was nog niet uitgefeest, toen het alweer 4-0 leek te worden. Ferdie Kadioglu die met een paar goede passeerbewegingen de bal hard leek binnen te schieten, raakte het zijnet. Met een 3-0 gingen de ploegen de rust in.

De ploeg van Gérard de Nooijer, die in de eerste helft nauwelijks te zien was, keerde na de rust met twee wissels terug het veld op. Ook in de tweede helft bleef zijn team onzichtbaar. De Nooijer zelf kwam niet naar de persconferentie. NEC ging door met goed voetbal, kreeg weer een aantal kansen om de score te verhogen. Het was Ferdie Kadioglu die de mooiste treffer van de avond maakte. Het jonge talent was weer nadrukkelijk aanwezig. Hij ging op ongeveer 30 meter recht voor de goal staan en nam de vrije trap. De bal verdween in de mist en vloog hard de kruising in. Ook bij de 5-0 stond Ferdie Kadioglu aan de basis. Hij slalomde door de verdediging heen en hij werd uiteindelijk op zijn enkel aangetikt en zo kreeg hij een terechte elfmeter. Deze werd wederom door Steeven Langil binnengeschoten, 5-0. In de slotfase was het nog de invaller Anass Achahbar die de keeper van FC Dordrecht verraste en daardoor de 6-0 eindstand op het bord zette. NEC heeft zich goed hersteld van het verlies in Velsen en liet niets heel van FC Dordrecht. Het Nijmeegse publiek liet zich horen door na zo’n half uur te zingen: “Ze zijn er wel, maar we zien ze niet.”

Toeschouwers in De Goffert: 9038

Geel voor Golla (NEC) Hamer, Mutzers en Alkan (FC  Dordrecht)

Opstelling NEC: Joris Delle, Calvin Verdonk, Mart Dijkstra, Jordan Larsson, Wojciech Golla, Ferdi Kadioglu, Steeven Langil 81/Jari Schuurman, Sven Braken 68/Anass Achahbar, Michael Heinloth, Frank Sturing, Gregor Breinburg 77/Kevin Jansen.

Opstelling FC Dordrecht: Renze Fij, Erol Alkan, Cendrino Misidjan, Gustavo Hamer, Jafar Arias, Denis Mahmudov, Julius Bliek, Mailson Lima Duarte Lopes 46/Antonio Stankov, Kino Delorge, Danny Bakker 45/Robert Mutzers, Andreias Calcan 58/Terence Groothusen

Klik HIER voor meer foto’s

 

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier