Klein drama voltrekt zich voor AGOVV tegen FC Horst

Op sportpark Berg en Bos heeft zich zaterdagmiddag een klein drama voltrokken. Het vlaggenschip van AGOVV wist wederom zijn thuiswedstrijd niet te winnen. Het werd met 1-6 ‘gedeclasseerd’ door subtopper FC Horst.

Het was zaterdag zeker geen onwil van de spelers, die 90 minuten lang gevochten hebben voor wat ze waard waren. Het was de onmacht die toesloeg nadat er na drie kwartier spelen 0-4 op het scorebord stond. Even leek het erop dat de elf pupillen van trainer Hans uit den Bogaard de in de kou toegestroomde toeschouwers zouden trakteren op een 1-0 voorsprong, maar het geluk was niet aan hun zijde. Na een kwart, gelijk opgaande, wedstrijd waren het de Ermeloërs die de score opende. Ricardo Vliek zorgde er met een ‘frummelgoal’ voor dat zijn ploeg op voorsprong kwam. Verdedigend lieten de ‘Blauwen’ aardig wat steekjes vallen, waar de ploeg van trainer Mark Bakker dankbaar gebruik van maakte. In de 23e, 34e en 45e minuut zorgden Job Kuijpers en Paul van Prehn ervoor dat hun ploeg met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in ging.

Wat er tijdens de thee in de kleedkamer door de hoofdtrainer gezegd werd, weten alleen de spelers en staf van AGOVV. De kracht van de ‘donderspeech’ was direct na het fluitsignaal zichtbaar. In de eerste tien minuten van de tweede helft werd beter gevoetbald dan in de gehele eerste helft. Lars Hoekman zorgde er in de 53e minuut voor dat FC Horst van de nul af werd gehouden (1-4).

Dit zou slechts een bevlieging van tien minuten worden, want de gasten uit Ermelo gooiden kort na dit doelpunt de wedstrijd compleet op slot. Elroy Martens zette de uitploeg in de 56e minuut op 1-5 en zes minuten later zorgde hij ervoor dat 1-6 de eindstand zou gaan worden.

Door dit verlies is AGOVV samen met Renswoude hekkensluiter van de tweede klasse G. Beide elftallen staan zowel qua punten als doelsaldo gelijk. Zaterdag 9 december zullen beide teams in een onderlinge confrontatie uit gaan maken wie de rode lantaarndrager van deze klasse gaat worden.

Scoreverloop:
23′ 0-1 Ricardo Vliek
28′ 0-2 Paul van  Prehn
34′ 0-3 Job Kuijpers
45′ 0-4 Paul van Prehn
53′ 1-4 Lars Hoekman
56′ 1-5 Elroy Martens
62′ 1-6 Elroy Martens

Door: AGOVV

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier