vv Heukelum terug in Top 4 na dikverdiende zege op Papendrecht (Interview Marco Verbeek)

Vv Heukelum handhaafde zich afgelopen seizoen vanuit een kansloze positie in de 2e klasse F. Een half seizoen later vinden we VvHeukelum terug in de Top4. Trainer Marco Verbeek licht toe na de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Papendrecht.

Nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Heukelum een prima periode achter de rug in de 2e klasse F Zuid 1.  Met Drechtstreek en Hardinxveld ontmoeten zij dus twee sterke tegenstanders. In deze afdeling zijn wedstrijden lastig te voorspellen. Ook staat er nog een wedstrijd tegen Alblasserdam op het programma voor de EM-Cup. Een mooie uitdaging voor Verbeek en zijn ploeg , maar ook zeker gelegenheid om talentvolle A-Junioren te laten spelen. Vorige week viel Sergio Swenne al in en zaterdag zat Maarten Tromp op de bank. Daarmee gaat Heukelum met inbreng van junioren bij het eerste de goede kant op.  Na de wedstrijd  spreken we een zeer tevreden trainer.

…..Interview 

Was het een terechte overwinning?
“Als je wint of verliest is dat altijd terecht. Ik vond het daarnaast ook een verdiende overwinning. We hadden ons tot in de details voorbereid en voor mijn gevoel hebben we de wedstrijd onder controle gehad. We werden geholpen door de rode kaart van Papendrecht maar mijn ploeg verdient een compliment voor deze zege.”

Hoe verklaar je jullie succes?
“We hebben ingezet op 5 speerpunten. Daarbij moet je denken aan het rendement in standaardsituaties, een meer resultaatgerichte competitiestart, betere trainingsfaciliteiten en inhoud, eerder de bal veroveren/meer de bal hebben in wedstrijden en het vijfde speerpunt is een gedrags-verhaal.
Deze speerpunten komen iedere week terug en de focus ligt derhalve ook op dat proces.”

Hebben jullie de doelstelling al aangepast?
“Nee hoor, we staan in Heukelum graag met beide benen op de grond. Een ranglijst is een momentopname en over twee wedstrijden kan alles anders zijn. Daar zijn we bewust van en daarom heeft het niet zoveel zin om ons daarop te richten. Alles draait om wat je erin stopt, het proces dus.”

Wat verwacht je van de laatste twee wedstrijden voor de winterstop?
“Met Drechtstreek en Hardinxveld ontmoeten we twee sterke tegenstanders. In onze afdeling zijn wedstrijden lastig te voorspellen. We gaan ons best doen voor een goed resultaat! Ook staat er nog een wedstrijd tegen Alblasserdam op het programma voor de EM-Cup. Een mooie uitdaging voor ons maar ook zeker gelegenheid om onze talentvolle A-Junioren te laten spelen. Vorige week voliel Sergio Swenne al in en zaterdag zat Maarten Tromp op de bank. We gaan de goede kant op.”

De trainerscarrousel is gaan draaien. In hoeverre is er al iets bekend over het nieuwe seizoen en jouw aanblijven?
“Ik denk dat dat zaken zijn die in de winterstop met de club besproken worden. Op dit moment richten we ons op de wedstrijden die nog komen en het heeft voor mij niet zoveel zin om op dat soort zaken vooruit te lopen.”, aldus Marco Verbeek

 

Door: Ruben Wua

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!