Een maillot, drie truien, een ski overal, concurrenten met een slechte dag en drie punten mee naar Zutphen!

INGESTUURD VERSLAG – Een maillot, 3 truien, een ski overal, concurrenten met een slechte dag en 3 punten mee naar Zutphen! 

Gisteren stond de uitwedstrijd voor Be Quick 2 bij ‘Groen Wit 5’ op het programma. Waar eerder al van het laagvliegende 3e elftal werd gewonnen met ruime cijfers, was ditmaal het 5e aan de beurt om aan de blauwe witte zegekar te worden gebonden. Eindstand 1-5.

Met ijspegels aan de neus, een kleedkamer waar de douches gedeeld moesten worden met een ander team, een keeper met 3 truien aan en onze Griekse Nickeman gehuld in een zwarte pieten maillot startten we scherp aan deze wedstrijd. Veel druk en kansen waren er vanaf de blauw witte zijde.

Na een minuut of 10 was het dan ook al raak. Een ingooi van Rickert op onze Skarre, die zijn 180cc startte met de kickdown en vervolgens zeven man als pionnetjes voorbij sprintte en beheerst de 1-0 binnen tikte!

Niet veel later was het ook al 2-0, een passe van huurling Ananda Pronk werd door de Griekse god van de maillots aangenomen alsof het een Souflaki was die de mond in gleed, waarna hij 1 op 1 met de keeper stond en laatstgenoemde in de verre hoek passeerde.
Daarna ging de handrem er een beetje op en kon groen wit er af en toe gevaarlijk uit komen, wat ook resulteerde in een tegentreffer 1-2.

Ook klonk er geklap voor Patrick Jansen alias Pee van Fee, die na een lange blessure eindelijk op eigen benen een speler van het sterrenensemble kon verzorgen met een bidon water, waarvoor hulde!

Vlak voor rust werd waarschijnlijk nu al het doelpunten van dit decennia gemaakt. Een heerlijke lange bal van de ‘good old hammer’ rond de middenlijn werd vanuit de volley volgas op de wreef genomen door Vickie aan de rand van de 16. ‘Ik heb ineens z’n gevoel dat we met 3-1 voor gaan komen, met het balbezit voor Daniel Hendriks, Daniel Hendriks speelt de bal heel goed naar Victor de haan, Victor de haan, Victor de haan neemt de bal niet eens aan hij schiet hem volgas in de kruising! Victor de haan, Victor de haan, Victor de haaaannnnnnnnnn, Victor de haannnnnn. Daniel Hendriks speelt de bal op Victor de Haan, die neemt hem niet eens aan en schiet hem erin, we spelen nog officieel 20 seconden, Victor de haannnnnnn 3-1.’  En dat was tevens de rust stand.

Saillant detail was dat ook concurrent Warnsveld op de velden van groen wit speelde en met 2-2 ging rusten.

Na de rust was het vooral Be Quick dat niet meer voetbalde en de tegenstander liet komen, wat overigens niet resulteerde in hele grote kansen. Na een uitbraak waarin Rickert de bal uitstekend schoot en op maat Skarre bediende, die op zijn beurt heerlijk aannam en beheerst binnen tikte 4-1, was het wel gebeurd.

Ook mocht de Griekse maillot god nog een assist op zijn naam zetten, door niemand minder dan onze Mighty Mikey te bedienen die feilloos de 5-1 binnen tikte.

Na de wedstrijd kwamen we er achter dat concurrent Warnsveld met 4-2 had verloren bij Groen Wit 3 dat laatste staat, ook Victoria boys ging onderuit bij Zutphen en Teuge verloor van AGOVV.

Al met al een lekker weekend voor Be Quick dus dat goede zaken doet op de ranglijst, maar de weg is nog lang!

Door: Kevin Beekman (Be Quick 2)

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Meer over deze klasse vind je hier