Voorbeschouwing: FC Zutphen op bezoek bij subtopper Nunspeet

FC Zutphen speelt zaterdag 2 december in en tegen subtopper Nunspeet. De aanvang van de wedstrijd op sportpark Wiltsangh is 14.45 uur. De Zutphenaren wachten nog steeds op de eerste overwinning in deze competitie. Na de thuisnederlaag van afgelopen zaterdag tegen DOS “37 zal er, om van de laatste plaats af te komen, een keer een overwinning in een uit wedstrijd gepakt moeten worden. 

Nunspeet verloor afgelopen zaterdag het contact met de bovenste 3 ploegen door in Dronten met 2-1 te verliezen van ASVD. De mannen uit Nunspeet zullen dus niet over lopen van het zelfvertrouwen, dus daar liggen wellicht kansen voor FC Zutphen.

Afgelopen zaterdag werd er tegen DOS “37 aan het begin en het einde van de wedstrijd redelijk gespeeld. Daar tussen in was het moeizaam. Te veel foutieve passes en te veel balverlies. DOS “37 speelde slimmer. Met veel mensen achter de bal werd er geloerd op de counter, waarbij er veel ruimte ontstond voor de snelle vleugelspitsen, die FC Zutphen uiteindelijk de das om deden.

Het zal voor FC Zutphen zaak zijn de verdediging gesloten te houden, en zich niet te snel laten verleiden de aanval te zoeken. Dat zal in ieder geval in de uit wedstrijden niet direct het geval zijn, omdat dan de thuis ploeg vaak het spel moet maken. Daar liggen kansen voor FC Zutphen.

Wat betreft de selectie is het te hopen dat Aldo Joaquim weer fit is, waardoor de aanval, die zaterdag erg matig presteerde, weer op peil gebracht kan worden. Maar het zal er vooral om gaan, als je in deze positie op de ranglijst staat, om achterin de nul te houden. Van daar uit kan geprobeerd worden de tegenstander te verrassen.

Er zijn achterin, voor wat betreft de samenstelling, diverse opties mogelijk, nu de meeste spelers weer fit zijn. Maar ook op het middenveld en voorin zullen die spelers opgesteld moeten worden, die voor het sterkste team zorgen. Want het komt nu vooral aan op het collectief, en niet zo zeer op de individuele kwaliteiten. En dan gaat het er vooral om dat niemand het hoofd laat hangen, maar er vooral voor elkaar en voor het resultaat gestreden wordt.

Positief is het daarbij dat er in de week regelmatig wedstrijden gespeeld worden om de Achterhoek cup. Daarbij wordt druk geexperimenteerd met spelers uit de jeugdselectie, of spelers die niet direct een basis plaats hebben. Op die wijze wordt de keuzemogelijkheid steeds groter. Want als een speler op dit niveau wil slagen, zal het op een goede manier met keuze stress moeten kunnen omgaan.

Het 2e elftal verspeelde afgelopen zaterdag zeer verrassend een 1-0 voorsprong, diep in blessuretijd, tegen FC Eibergen. Door te zelfzuchtig te zijn voorin, kregen de jongens het lid op de neus. Daardoor moest men na het behaalde periodekampioenschap Den Ham weer naast zich dulden, die wel won. Komende zaterdag speelt men eveneens uit bij Enter Vooruit. Ook deze wedstrijd begint om 14.45 uur. Het zal er vooral om gaan om met goed en degelijk spel, de punten mee te nemen naar Zutphen.

Beide teams hebben, om verschillende redenen, de punten hard nodig.

 

Door: Gerjan Nijland

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier