Voorbeschouwing: FC Lienden uit naar Excelsior Maassluis

Voor de 14e competitieronde in de tweede divisie reist FC Lienden zaterdag af naar Maassluis om het aldaar op te nemen tegen Excelsior M. De tricolores staan op een 9e plaats met 2 punten achterstand op FC Lienden dat na 2 nederlagen op rij is terug te vinden op een 6e plek. Wel degelijk een wedstrijd van belang dus zaterdag op sportpark Dijkpolder. Excelsior M. tegen FC Lienden begint om 15.30 uur en scheidsrechter is Kevin Puts uit Bunde.

De tegenstander van zaterdag, Excelsior Maassluis, komt dit seizoen vooral in thuiswedstrijden sterk voor de dag. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk, die inmiddels zijn contract voor volgend seizoen verlengde, is thuis nog ongeslagen. Van de 6 thuiswedstrijden werden er 3 gewonnen en 3 gelijk gespeeld. De 3-0 thuiswinst tegen lijstaanvoerder Katwijk is daarbij het meest in het oog springend. Vorig seizoen, het eerste jaar tweede divisie, eindigde de ploeg net boven FC Lienden op een verdienstelijke 5e plek. Het laatste seizoen in de zaterdag topklasse (voor de invoering van de tweede divisie) wist de ploeg beslag te leggen op het kampioenschap. In de strijd om het algeheel kampioenschap amateurvoetbal moest het toen opgenomen worden tegen FC Lienden als kampioen van de zondagtopklasse. In deze tweestrijd wonnen beide ploegen een keer en werd uiteindelijk het landskampioenschap amateurvoetbal met 1 doelpunt verschil in het voordeel van Excelsior M. beslist. Vorig seizoen eindigde beide confrontaties voor de competitie in een gelijkspel terwijl beide ploegen elkaar in 2014/’15 nog een keer troffen in de eerste ronde van de KNVB beker. Toen werd het in Lienden 1-0 voor de Betuwse formatie. Uit dit alles blijkt dat beide ploegen tegen elkaar opgewassen zijn en dat wedstrijden tussen deze teams altijd spannend zijn. Topscorer van de ploeg is dit seizoen na 13 speelronden Vincent van den Berg met 4 doelpunten voor de dit seizoen nieuw gekomen Gerwin Lake die 3 keer scoorde.

Aan FC Lienden zaterdag de uitdaging om Excelsior M., dat de laatste jaren steeds over een prima selectie beschikt, de eerste thuisnederlaag van dit seizoen te bezorgen. De ploeg van Hans Kraay jr. is na twee niet onterechte verliespartijen op rij toe aan een goed resultaat. Na het teleurstellende verlies in de regioderby tegen TEC en de wel erg matige tweede helft afgelopen zaterdag in de andere regioderby tegen GVVV is een goed resultaat welkom. Voor de ploeg zelf, voor het zelfvertrouwen, voor de supporters en met het oog op de stand van de ranglijst. Bij verlies gaat niet alleen de tegenstander van zaterdag de Liendense ploeg voorbij, er kan maar zo sprake zijn van een vrije val op de ranglijst. Iets wat met na zaterdag nog 2 wedstrijden tot het eind van het jaar voor de boeg, waaronder de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys, als het enigszins kan voorkomen moet worden. Zodat met een goed gevoel en verdienstelijke positie op de ranglijst de winterstop ingegaan kan worden. Tegen het zeker in de tweede helft prima spelende GVVV maakte de blauwwitte brigade zaterdag een machteloze indruk. Na de eerste Veenendaalse treffer werd achter de feiten aangelopen en werd de ploeg op meerdere fronten afgetroefd. Zaterdag is er de gelegenheid om dit recht te zetten en om te laten zien dat sprake was van een incident. Dit zal geen eenvoudige opgave worden maar de ploeg heeft eerder dit seizoen, ook in uitwedstrijden, laten zien waartoe het wel in staat is.

Al met al belooft Excelsior Maassluis – FC Lienden een spannende en interessante wedstrijd te worden tussen 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Met hopelijk een mooi Liendens resultaat, de nodige steun van de supporters en minimaal 1 punt mee terug in de bus richting de Betuwe.

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier