Voorbeschouwing: AGOVV speelt voor het eerst tegen FC Horst

AGOVV wist afgelopen week niet de aansluiting naar boven te vinden. Om niet nog verder achterop te raken, heeft het thuis tegen FC Horst een zege nodig. De ploeg van trainer Mark Bakker presteert na de promotie uit de derde klasse opvallend goed en staat vijfde. AGOVV en FC Horst speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Eigen doelpunt
Het treffen met VVOP van afgelopen week werd vooraf betiteld als een cruciaal duel om weer mee te gaan doen in 2G, maar AGOVV kon zichzelf in Voorthuizen niet van het gewenste resultaat voorzien. Hoewel de ‘Blauwen’ de nodige kansen bijeen speelden en het er in de tweede helft naar uit zag dat het de wedstrijd naar zich toe ging trekken, viel de uiteindelijke winnende treffer aan de andere kant. Niels van Geerenstein kon met een uiterste poging niet verhinderen dat de bal over de lijn ging en gaf het laatste zetje. Alle goede bedoelingen ten spijt wilde het voor AGOVV maar niet lukken om de gelijkmaker te forceren. Daardoor staat het na negen wedstrijden op een gedeelde laatste plaats met Renswoude.

De tegenstander
FC Horst, de tegenstander van AGOVV in speelronde 10, gaat het dit seizoen prima af. Na magere jaren van de club uit Ermelo, waarin het in twee seizoenen tijd van de eerste naar de derde klasse degradeerde, is de weg omhoog onder trainer Bram Bakker weer ingezet. In het eerste seizoen van Bakker werd via de nacompetitie een promotie afgedwongen tegen VRC uit Veenendaal. In de tweede klasse verbaast het momenteel vriend en vijand, want FC Horst staat keurig vijfde met veertien punten uit negen wedstrijden. In de laatste vier competitiewedstrijden werd er echter niet meer gewonnen door de Ermeloërs. Tegen achtereenvolgens AVW’66 en Valleivogels werd het gelijk (0-0) en in de laatste twee wedstrijden bleken ESA (3-1) en koploper Veensche Boys (1-2) te sterk.

Door: AGOVV

Stand in deze klasse hier