Oranje Leeuwinnen ondanks veldoverwicht niet verder dan gelijkspel in Nijmegen (FOTOREEKS)

Nijmegen – Ondanks een enorm veldoverwicht en een schoten verhouding van 39 tegen 4 is het Nederlands vrouwenelftal er dinsdagavond niet in geslaagd Ierland te verslaan. In een sfeervolle en uitverkochte Goffert in Nijmegen bleef het 0-0. 

Ondanks de puntendeling blijft Nederland koploper in WK kwalificatiegroep 3, al volgen Ierland met evenveel punten en Noorwegen met een punt minder op korte afstand. Begin april moet Nederland nu de thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland en de uitwedstrijd tegen Ierland winnen.

Na het succesvolle EK Voetbal was de positieve sfeer rond de Oranje Leeuwinnen voelbaar. De kaarten waren binnen negen uur uitverkocht en het stadion was vol enthousiaste supporters. Verrassend genoeg zagen de toeschouwers een spannende wedstrijd ondanks hetzelfde spelbeeld. Nederland was negentig minuten op zoek naar de openingstreffer en de Ieren deden er alles aan om met een punt van het veld te stappen. Door een combinatie van pech, ongeduld en gebrek aan scherpte en creativiteit kwam Nederland niet verder dan 39 schoten op het Ierse doel, waarvan Miedema in de eerste helft met een bal op de paal het dichtst bij de openingstreffer was. Dat het Nederlandse vizier niet scherp stond, bewees de Ierse keepster Marie Hourihan die vooral opviel door haar vreselijk slechte uittrappen.

In de slotfase werd Nederland volkomen ten onterechte een zuivere strafschop onthouden na een handsbal van een Ierse verdedigster in de eigen zestien meter. Om onverklaarbare redenen zag de Russische scheidsrechter Pustovoitova hier geen penalty in. Het doelpuntloze gelijkspel bleek echter slechts een kleine domper op de feestvreugde voor de meeste aanwezige Oranje-supporters.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Door de redactie

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!