SC NEC geeft zege in slotminuut weg tegen FC Winterswijk, 1-1

SC NEC begint de wedstrijd met keeper Ho-Chun Ko in de basis. Hashemi is door zijn blessure zeker tot aan de winterstop uitgeschakeld. Gelukkig kan hij instromen in het revalidatieprogramma van de fysio van het bvo NEC. Het gaat gelukkig elke dag een klein beetje beter met hem. Wij wensen Hashemi veel sterkte met zijn herstel. Ho-Chun Ko keepte een zeer goede wedstrijd.

De warming-up begon in de regen en hagel, zo ook de start van de wedstrijd. FC  Winterswijk speelde met veel lengte in de ploeg en veel lange ballen. SC NEC probeerde het juist meer voetballend te doen.  Bij SC NEC loopt de ziekenboeg behoorlijk vol, waardoor er diverse wijzigingen aangebracht moesten worden. Op de bank zit genoeg kwaliteit om de wedstrijden te winnen. In de loop van de eerste helft nam SC NEC het heft steeds meer in handen. Het was Younes Corty die Arthur Gatsjatrian goed wegstuurde; hij kon alleen op de keeper af en ronde gelijk goed af. In de 36ste minuut werd het 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen koud en doorweekt naar het welkome kopje warme thee.

Ook de tweede helft begon in de regen. Gelukkig zou het snel droog worden.  Bij FC Winterswijk is Martijn Meerdink (oud-speler van De Graafschap en AZ) assistent-trainer. FC Winterwijk ging op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor kreeg SC NEC nog meer ruimte om te voetballen en zo kreeg de ploeg een aantal goede kansen om de score te verhogen. Dit werd echter alleen vergeten. Tegen het einde van de wedstrijd werd er een aantal keren tegen SC NEC gefloten, terwijl de overtreding door FC Winterswijk gemaakt werd. Martijn Meerdink begreep sommige beslissingen ook niet. Meerdink ging na de wedstrijd nog naar Moreno Veneruso toe om te vragen hoe het met hem ging. Die twee kennen elkaar van de trainerscursus bij de KNVB. Net voor het fluitsignaal weet FC Winterswijk alsnog de 1-1 binnen te koppen.  Voor SC NEC wel erg zuur, maar zo is het spel. Als je het zelf niet afmaakt, dan scoort de tegenpartij. Over het geheel gezien was deze uitslag misschien niet eens onverdiend.  Zondag speelt SC NEC weer thuis tegen RKZVC. Bij winst blijft SC NEC toch gewoon goed in het spoor van de top drie.

 

Door: Marcel Roos

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier