Keijenburgse Boys verliest de derby van buurman Pax

Eindelijk was het dan zover, op zaterdag 25 november in het jaar 2017 was er een historische dag aangebroken voor Keijenburgse Boys. Voor de eerste maal in 51 jaar werd weer tegen buurman Pax gevoetbald voor de competitie. Het zat er al een paar jaar aan te komen, maar na de promotie van Keijenborg van vorig seizoen werd het een feit. De terugkeer van een beladen derby in de Achterhoek. Blauw-wit tegen oranje-zwart, Keijenborg tegen Hengelo. En het zou een dag worden waar nog lang over wordt nagepraat.

Om 11:30 werden er in beide dorpen al activiteiten georganiseerd. In Hengelo was er een tocht door het dorp richting het sportpark en ondertussen in Keijenborg was het ‘voorgloeien’ ook al aan de gang. De kantine was versierd in de clubkleuren en de vele sfeeracties werden voorbereid. Waaronder de dozen vol oranje hoedjes, die tijdens de wedstrijd ook nadrukkelijk aanwezig waren. En toen de spelers, middels wat fakkels, werden uitgezwaaid, kon men naar de aftrap toeleven. 14:30, stadiontijd, was men van plan om de derby te beginnen, maar iedereen met een beetje vooruitziende blik wist in september al dat dat niet ging lukken. De laatste slingers met vuurwerk werden klaargelegd in het strafschopgebied, de 30 oranje rookbommen stonden op scherp. Heel Keijenborg was er klaar voor. En ook aan Hengelose kant was er gedacht aan wat vuurwerk. Het zorgde voor een prachtige opkomst, welke door Keijenborg overtuigend gewonnen werd. Een grote oranje walm trok over Sportpark ’t Elderink.

Opstelling: Björn Grotenhuys, Sil te Stroet, Tom Goossens, Dion Goossens, Joris Jansen, Bjorn Hiddink, Giel Goossens, Raymond Sessink, Luuk Menting, Cas Goossens en Joep Korenblik.

Ongeveer 5 minuten later dan gepland begon de langverwachte wedstrijd. En er waren nog geen 2 minuten gespeeld of Keijenborg stond al met 1-0 voor. Een splijtende crosspass van Sil te Stroet bereikte Joep Korenblik. Die wipte de bal over zijn tegenstander heen en schoof de bal koelbloedig langs Pax-keeper Jeroen van der Veen. Wat een luxe voor de ploeg die de punten zo goed kan gebruiken. Maar hierna werd Pax sterker, maar tot kansen kwamen ze niet echt. Ook Keijenborg kwam niet tot verdere kansen.

In de tweede helft schoot de thuisploeg werkelijk uit de startblokken. Binnen een paar minuten had de Hengelose ploeg de stand gelijk getrokken. Een chaotische situatie rond de Keijenborgse zestien, waarbij beide ploegen om het balbezit streden, viel uiteindelijk goed voor Pax. De daaropvolgende voorzet werd niet door een Pax-speler binnengegleden, maar door Keijenburgse Boys-verdediger Dion Goossens met waarschijnlijk ook nog een touche van de Keijenborgse keeper. 1-1. Een dreun voor Keijenborg en Pax leek los. Maar nog geen vijf minuten later was Keijenborg-aanvoerder Raymond Sessink door de Pax-verdediging geglipt. Bart Groot-Roessink trok aan de noodrem en ontving hiervoor een rode kaart. 10 tegen 11 in Keijenborgs voordeel, maar het voordeel leek wel andersom. De thuisploeg werd sterker en kreeg ook verse krachten in de persoon van Roy Wolfsheumer. Met één van zijn eerste balcontacten deed de invaller iets, waarvoor ze zelfs van Keijenborg eigenlijk moesten klappen. Wolfsheumer kapte naar zijn goede rechterbeen en schoot de bal stijf in de uiterste kruising. Keeper Björn Grotenhuys was volkomen kansloos. 2-1. En een paar minuten later werd het uit een penalty van Rob Arends ook nog 3-1. Hierna lieten de ‘Hengelose Ultra’s’ zich horen door een paar gigantische bommen af te steken, waarmee ze bijna hun eigen kantine opbliezen. Maar geef ze eens ongelijk, de wedstrijd was beslist. Terecht? Ja, maar als Keijenborger zeg je dat liever niet hardop, zoiets denk je alleen maar.

Na afloop was van de nederlaag weinig te merken. Eerst liet zanger Joey Kramer zijn vocale capaciteiten horen en daarna werden er, door de maker van de 2-1, wat plaatjes gedraaid. Keijenborg vierde het grootste feest, het leek alsof zij het meest van de middag hadden genoten. De bezoekers waren deze middag op alle vlakken beter, behalve tijdens de wedstrijd. Hierin was Pax de bovenliggende partij, zij waren iets geduldiger en daardoor kwam hun spel beter uit de verf. De spelers van Keijenborg wilden heel graag, misschien wel te graag en dat werkte ze tegen. In mei volgend jaar is er weer een kans, dan wordt in Keijenborg de ‘return’ gespeeld.

Maar eerst volgende week, dan spelen de Boys ook thuis. Tegen OBW uit Zevenaar, een ploeg afkomstig uit de 2de klasse. En OBW heeft de weg naar bovenenigszins gevonden, na een moeizaam begin staan ze nu op een 6de plek. Vorige week werd er nog met 3-0 gewonnen van hekkensluiter FC Trias.

Aftrap: Zondag 3 december om 14:00 te Keijenborg.

 

Door: Jesper Giesen

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier