DZC'68 pakt bij Vroomshoopse Boys broodnodige zege

DZC ’68 1 heeft zaterdag een mooie en noodzakelijke overwinning behaald in Vroomshoop. Doelpunten van Thomas Kleinlugtebeld, Rutger Ebbers en Fatih Ilkhan zorgden voor de overwinning op Vroomshoopse Boys (2 – 3). DZC ’68 bezet nu de 11de plek op de ranglijst. Eindstand 2-3. 
Vroomshoopse Boys is net als DZC ’68 een club, die het eerste elftal heeft bemand met eigen jeugdspelers. Het dorp kent de jongens en de mensen staan dus ook als één blok achter de ploeg. Strijd, (uitdelen en incasseren horen hier ook bij) beleving en passie zijn steekwoorden, die in de clubanalen staan gegrift. Alle bezoekende ploegen hebben het lastig op sportpark de Bosrand. In het verleden is het DZC ’68 maar één keer gelukt de volle buit mee naar huis te nemen.

De organisatie had er voor gekozen de lichtmasten vanaf het begin van de wedstrijd aan te doen. Dit afgezet tegen de grijze wolken ontspon zich een wedstrijd, die eigenlijk vooraf was voorspeld. Veel duels aangaan, vechtend voor elke meter begon de thuisploeg aan dit duel. De ploeg van Stéven Verheijen had het eerste kwartier van de wedstrijd nodig om zich ook zo in de wedstrijd te knokken. Omdat dit dus even duurde, kreeg Ramon de Jong namens de Boys na vijf minuten spelen een dot van een kans. Gelukkig voor de Doetinchemmers schampte hij de bal met het hoofd naast het doel. Zoals gezegd knokte DZC zich gaande weg de wedstrijd steeds beter in de wedstrijd : er werden duels gewonnen en de ploeg kwam aan voetballen toe. Thomas Kleinlugtebeld soleerde vanaf de rechterkant naar de kop van de 16 meter en haalde uit met zijn linker. De bal verdween in de lange linkerhoek onder de kansloze doelman van de Boys door. Deze sterke actie leverde de broodnodige steun in de rug op, om in Vroomshoop een goed resultaat op te halen. DZC verzuimde wel in de eerste helft de tweede treffer op het scorebord te krijgen. Soms ontbrak de efficiency (snel handelen); soms ontbrak de scherpte voor de goal. De thee werd dus gebruikt bij een 0 – 1 ruststand.

DZC schoot in de tweede helft geconcentreerd uit de startblokken. Een prachtige actie vanaf de linkerkant van Fatih Ilkhan eindigde jammerlijk op de binnenkant van de rechterpaal. In de 56ste minuut was het wel raak. De diepgaande Max Riekel werd met een prachtige steekbal bereikt. Max kwam alleen voor de keeper te staan. Hij behield het overzicht en met een knappe breedtebal liet hij de mee gesnelde Rutger Ebbers de bal in het verlaten doel tikken. DZC dacht het gaatje te hebben gemaakt, maar de Vroomshoopse Boys had een surprise in petto. Ton Kunst werd vanaf de achterlijn bediend op de 11 meter. Hij volleerde de bal steenhard in de linkerbovenhoek : 1 – 2. Werkelijk een plaatje. DZC ging onverstoorbaar verder bij waar het gebleven was. De ploeg drong aan en vanaf de rechterkant werd de bal voorgezet door Thomas Kleinlugtebeld. Max Riekel miste bal op een haar na, maar de naar binnen gekomen Fatih Ilkhan greep zijn kans en prikte bal binnen bij de tweede paal. De marge was hersteld naar twee doelpunten 1 – 3. In de negentigste minuut kreeg de thuisploeg nog een vrije trap te nemen op zo’n vijfentwintig meter van het doel. Leon Dogger liet zien over een mooie traptechniek te beschikken en schoot de bal binnen. Dit betekende ook dat dit de einduitslag werd, aangezien de prima leidende arbiter het na 94 minuten genoeg vond.

Al met al een verdiende overwinning, die werd binnengehaald met “deurdonderen”, strijd en goeie goals. Op naar volgende week als Flevo Boys uit Emmeloord op bezoek komt op Sportpark Zuid.

Scoreverloop :
20ste min 0 – 1 Thomas Klein Lugtebeld
56ste min 0 – 2 Rutger Ebbers
58ste min 1 – 2 Ton Kunst
63ste min 1 – 3 Fatih Ilkhan
90ste min 2 – 3 Leon Dogger

De opstelling : Job Tadema, Jody Keuben, (Jordy Nijholt) Robin Faber ©, Sergio Keurntjes, Tolgahan Yayla; Nick Abbink, Mathijs de Waard, Rutger Ebbers (Meron Zehaye); Thomas Kleinlugtebeld, Max Riekel, Fatih Ilkhan (Corné de Waard).

 

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier