FC Zutphen diep in de problemen na de 1-3 thuisnederlaag tegen DOS'37

FC Zutphen zit na de 1-3 thuisnederlaag tegen DOS “37 diep in de problemen. Daar zag het de eerste 25 minuten nog niet naar uit, omdat de Zutphenaren in deze fase optisch de betere ploeg waren. Er waren mogelijkheden voor Luuk Meijer, die een goed schot gestopt zag worden door doelman Julian Bakker.

 Even later was het Moussa Nahinama, die een goede vrije trap afleverde. Doelman Bakker wist het schot ternauwernood te keren. De equipe van trainer en oud betaald voetballer Jochem de Weerdt loerde echter op een counter. En daarmee had men in de 25e minuut succes. Een goede aanval over rechts via de snelle Maarten Smit, bracht de bal voor het Zutphen doel, waar Jochem Olde Booyink volledig ongedekt kon raak koppen, 0-1. En 7 minuten later viel de 0-2 na een snelle uitval waarbij Maarten Smit 3 man van FC Zutphen uit speelde, en vervolgens zelf scoorde. Deze tegenslag kwam FC Zutphen niet meer te boven. De ploeg werkte wel hard, maar was te onzorgvuldig in de passes, en de balbehandeling. DOS kan dan ook rustig van achteruit voetballen en de tegenstander gemakkelijk van het lijf houden.

Foto uit archief

In de rust probeerde de technische staf van FC Zutphen de bakens te verzetten, door 2 nieuwe spelers in te brengen. Radjindher Banwari werd vervangen door Joost van Vliet en Joshua Palm door Daniel Opoku. Dat had in de eerste fase van de 2e helft nog weinig succes. De wedstrijd was rommelig en scheidsrechter Spoler deelde de nodige gele kaarten uit. De laatste 25 minuten nam FC Zutphen meer risico, en moest DOS nog meer terug. Middenvelder Luuk Meijer moest geblesseerd uitvallen, na een forse tackle op de enkel van achteren. Hij werd in de 70e minuut vervangen door Mehmet Arslan. Thomas Nijkamp ging in deze fase voorop in de strijd, en werd daarom terecht tot man of the match verkozen.

Zijn schot na een goede aanval belandde net naast het doel. Niek Bakkerweerd had even later pech dat doelman Bakker zijn inzet net naast het doel wist te tikken, nadat de aanval goed was opgezet door Jelle MacareEen volgende goede aanval had beter lot verdiend maar het schot van Niek Bakkerweerd belandde net naast het doel. In de 84e minuut viel de terechte 1-2. Een afgeslagen aanval werd door Mehmet Arslan van zeker 20 meter in de kruising geschoten. FC Zutphen trachtte met de moed der wanhoop nog een gelijk spel uit het vuur te slepen. Maar de ploeg miste deze middag de kwaliteit en de overtuiging.  In blessuretijd liet DOS zien hoe het wel moest. Een razend snelle uitval over rechts via Maarten Smit, zorgde er voor dat de bal voor het doel werd gebracht waar Nick Wennink klaar stond om FC Zutphen met een prachtige volley de genadeklap te geven, 1-3.

De Zutphenaren bleven diep teleurgesteld achter, en zullen de komende weken moeten zien er weer bovenop te komen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Moussa Nahinama, Sebastian van Laar, Jocko Koster, Radjindher Banwari ( 46. Joost van Vliet), Muhammed Kaya, Luuk Meijer ( 70. Mehmet Arslan), Thomas Nijkamp, Jelle Macare, Niek Bakkerweerd, Josua Palm ( 46. Daniel Opoku)

 

Door: Gerjan Nijland

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier