Running-Up Voorwaarts Twello verslaat tiental Spero (FOTOREEKS)

Twee supporters van Spero lopen na afloop van het duel naar de auto en beklagen zich over het magere verzet van hun groen-witten. De supporters zijn het er roerend over eens dat er nog een speler van Spero was die in aanmerking kwam voor “twee keer rood”,middenvelder  van Spero die reeds na vier minuten kon vertrekken, nadat hij Niels Pereboom een optater had gegeven.

De eigen supporters waren duidelijk ontevreden over de discipline van de koploper in de 2de klasse I. Spero bleek een slecht verliezer vandaag en het tiental dat overbleef greep regelmatig in met forse overtredingen. De scheidsrechter had al vroeg in de wedstrijd de toon gezet, maar bleek later in de wedstrijd bij overtredingen erg coulant. Na 90 minuten floot hij af en was Voorwaarts de terechte winnaar.


Voorwaarts speelde vanaf de eerste minuut van de wedstrijd gedisciplineerd en creëerde in de tiende minuut via een aanval over rechts de voorsprong. De voorzet van Sammie Fidanni kon door de verdedigers van Spero niet goed worden verwerkt en Luuk Grieving rondde fraai af vanaf 16 meter, 1-0. Vanaf dat moment was Voorwaarts nog meer de bovenliggende partij onder aanvoering van de twee veldheren op het middenveld Rick te Riele en Luuk Grieving. In balbezit varieerde Voorwaarts voortdurend van kant en Spero kwam er niet aan te pas. Het leverde geen grote kansen op, maar Spero kwam in ieder geval niet in haar spel. Voor de trainer van Spero alle aanleiding om al vroeg in de wedstrijd twee wissels door te voeren.

Voorwaarts zette de dominantie in het laatste kwartier om in enkele mogelijkheden. Rick Timmermans schoot rakelings over de kruising en eenmaal leidde een heikele situatie in het doelgebied bijna tot een doelpunt. Het beslissende zetje kon net niet worden gegeven. Kort voor de rust schoot Spero te hulp. Aan de linkerkant werd de opbouw van Spero goed gestoord. Een te korte terugspeelbal kon worden onderschept door Joey Teering. Hij schoot de bal beheerst onder de keeper door in het mandje, 2-0. De vreugde was groot, want Spero had zich behoorlijk ingegraven en dan is een kleine voorsprong een groot risico.

Ismar Maglajlic

Na rust een veel sterker Voorwaarts. Spero startte nog met een offensief. Het leidde echter niet tot grote kansen. In de 65ste minuut was een sterke individuele actie van Ismar de inleiding voor de beslissing. Hij passeerde aan de rechterkant de directe tegenstander en zette prachtig voor op de bij de 2de paal inlopende Joey Teering. Joey scoort met een kopbal, 3-0. De wedstrijd is gespeeld. De toeschouwers mogen nog even genieten van prachtige acties en aanvallen, waarbij de tegendraadse kopbal van Joey na een voorzet van Ismar een beter lot had verdiend.

Met deze uitslag heeft Voorwaarts zich steviger op de 2de plaats genesteld. Maar nog belangrijker de harten van de toeschouwers werden veroverd met goed voetbal. En dan lijkt het spelletje zo simpel. Volgende week speelt Voorwaarts opnieuw thuis. Nu tegen Germania uit Groesbeek.

Basisopstelling Voorwaarts: Yoel Finke, Sammie Fiddani, Niels Pereboom, Nino Wattimena, Mark Mulder , Rick te Riele, Ismar Maglajlic, Luuk Grieving, Joey Teering (82. Daan Stormink), Nando Manuputty (80. Bas Ruijsch) en Rick Timmermans.

 

Door: Hade

Fotos: Henk Kok

KLIK HIER VOOR HET ALBUM