Babberich zet grote stap omhoog na klinkende zege op Westendorp (ALBUM)

Nadat het tweede had gewonnen, kwamen zij het eerste aanmoedigen met hun positieve resultaat. Laat het eerste nu ook maar eens de drie punten in Babberich houden! Westendorp  werd ontvangen op Sportpark De Buitenboom.

Babberich begon weer goed aan de wedstrijd en kwam al in de tweede minuut op een voorsprong. Een teruggespeelde bal aan Westendorpse zijde werd door de keeper in de hand gepakt: een indirecte vrije trap in de zestien van de tegenstander voor SV Babberich. Ondanks dat Westendorp de hele goal dicht bouwde door met alle spelers op de doellijn te gaan staan, wist Thom van der Waal na aangeven van Appie de bal over de lijn te krijgen. 1-0!

Na een halfuur spelen kwam Westendorp uit een snelle counter echter op gelijke stand. Babberich maakte het spel en kreeg kans op kans, maar de stand bleef na 45 minuten op 1-1 staan.

Na de rust was het weer Babberich die, zoals altijd, de tweede helft er een schepje bovenop kan doen. De aanval werd gezocht en het voetbal zoals trainer Rober Verbeek het wil zien kwam steeds meer en meer naar boven. Al snel viel de 2-1 nadat Robin Swaters een prachtige combinatie was aangegaan met middenvelder Martijn Wienhoven. De 3-1 liet niet lang op zich wachten en wederom was het Robin Swaters die, na goed doorzetten van Nick Jolink, de 3-1 binnen kon schieten. Nadat dezelfde Nick Jolink ook nog voor de 4-1 zorgde, was de buit binnen voor Babberich 1. Voor het doelpuntensaldo werd echter nog wel doorgedrukt en dit resulteerde in een penalty, nadat Nick Jolink onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Penaltykiller Robin Patti schoot de bal beheerst binnen. Eindstand: 5-1.

SV Babberich 1 staat nu op een 11e plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden. De aansluiting met de middenmoot is weer gevonden en daar waar volgende week NVC 1 thuis ontvangen wordt, kan de aansluiting definitief worden gemaakt met het klimmen op de ranglijst.

Fotos: Wil Kuijpers

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier