Historische monsterzege Oranje Blauw bij zwak SC Valburg (FOTOREEKS)

Valburg – Na een slechte competitiestart kon Oranje Blauw dan eindelijk de eerste driepunter noteren. Op bezoek bij SC Valburg won de ploeg van Peter Sanders met historische cijfers: 0-11.

Dankzij deze zege passeerde Oranje Blauw SC Valburg op de ranglijst en zijn de Nijmegenaren samen met JVC Cuijk de meest scorende ploeg in de 4e klasse A met 23 treffers.Vlak voor aanvang van de wedstrijd kreeg Oranje Blauw in de kleedkamer bezoek van SC Valburg lid, en voormalig Oranje Blauw voorzitter dhr. Schollink die samen met zijn familie de wedstrijdbal sponsorde én samen met de pupil van de week de aftrap verrichte.

Sander Peters

 

Oranje Blauw had de voorgaande wedstrijden tegen Woezik en JVC Cuijk verloren, maar er werd wel redelijk gespeeld. Het missen van kansen was tot nu toe het grootste manco van de ploeg van Peter Sanders. Hoe anders zou dit vandaag zijn. Ondanks het feit dat SC Valburg mocht aftrappen lag de bal al na 30 seconden in het net bij de gastheren. Daniel Dreyer was het eindstation nadat SC Valburg niet onder de druk van de gasten uit kon komen. Een paar minuten later was het wederom Daniel Dreyer, die na een lange uittrap van doelman Arno Barnas de 0-2 kon aantekenen. Dreyer geloofde in een ogenschijnlijk kansloze bal die echter door de SC Valburg doelman werd losgelaten waardoor de gretige spits van de Nijmegenaren kon profiteren. Oranje Blauw bleef doordrukken en het was nestor Antoon van Putten, geposteerd als linksback, die de bal voor de voeten kreeg vanuit een dood spelmoment en de 0-3 kon aantekenen. Alsof het nog niet genoeg was, was het Daniel Dreyer die vlak voor rust met een beheerst schot in de verre hoek Oranje Blauw op een zeer comfortabele 0-4 voorsprong zette. Dit was tevens de ruststand. SC Valburg kwam er absoluut niet aan te pas in de 1e helft. Als de thuisploeg al in de buurt van het doel kwamen werden de aanvallers volledig geneutraliseerd door de Oranje Blauw defensie.

In de 2e helft startte bijna identiek als de 1e helft. Inmiddels was de overigens prachtige LED lichtinstallatie ontstoken. In de 47e minuut was het wederom Daniel Dreyer die het laatste sprankje hoop van de thuisploeg om zeep hielp. Oranje Blauw besefte zich dat het een historische uitslag zou kunnen gaan worden en bleef vol gas geven. Geconcentreerd liep het uit naar een monsterzege waarbij de ene aanval nog mooier was dan de andere. Daniel Dreyer maakte nog voordat hij in de 70e minuut werd gewisseld zijn 5e doelpunt van de dag.

Ook Joey Willems was productief vandaag met 3 doelpunten. Aanvoerder Daan Scholten, tevens topscorer van Oranje Blauw, pikte ook zijn doelpunt mee. Wellicht zelfs 2 maar zijn 2e doelpunt leek verdacht veel op een eigen treffer van SC Valburg. Genoemde spelers worden uiteraard opgenomen in de statistieken, maar de overwinning vandaag was een collectieve teamprestatie. Ondanks de magere resultaten tot nu toe is deze jonge groep met echte clubjongens in zichzelf blijven geloven met deze klinkende overwinning tot gevolg. Hopelijk is de opwaartse lijn ingezet. De volgende competitiewedstrijd speelt Oranje Blauw thuis tegen Alverna.

De overwinning werd goed gevierd in de gezellige kantine van Oranje Blauw, waar de selectie met applaus werd ontvangen bij terugkomst.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Verslag: Arno Barnas

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier