FC Lienden verliest de Betuwse derby aartsrivaal TEC (FOTOREEKS)

TIEL – Na een weekend zonder voetbal moesten de spelers van Hans Kraay jr. dit weekend het beladen duel spelen tegen TEC uit Tiel. Voor velen is deze wedstrijd een wedstrijd op zich, deze wedstrijd staat bij vele mensen al maanden in de agenda en er wordt door iedereen dan ook altijd reikhalzend naar dit duel uitgekeken. 

TEC staat op een 16de plaats en kan met een overwinning wellicht de degradatie zone verlaten , FC Lienden staat op de 3de plaats en kan deze zondag goede zaken doen omdat hun concurrenten GVVV en Koninklijke HFC een dag eerder allebei punten lieten liggen.

De eerste helft begon met kansen voor beide teams. In de 6de minuut was er een hoekschop voor FC Lienden en daarbij viel de bal voor de voeten van Leon Broekhof, hij kreeg echter niet genoeg kracht achter de bal om tot een gevaarlijk schot te komen.  Aan de andere kant was het in de 8ste minuut TEC spits Wimilio Vink met schot van 25meter wat maar net langs het doel van Jan Schimmel ging. De grootste kans van het eerste kwartier was voor FC Lienden, Jawad Bellahsan schudde met een mooie actie twee spelers van TEC van zich af en loste daarna een schot vanaf net binnen de 16 meter, doelman Sebastiaan van der Sman moest voor de eerste keer deze middag serieus aan het werk en bokste de bal met zijn vuisten weg. In de 20ste minuut was er een corner voor FC Lienden, deze werd genomen vanaf links en werd door Nick Hak maar net voorlangs gekopt. In de 25ste minuut kwam TEC dan op voorspong. FC Lienden leed balverlies en Kemy Augustien gaf een mooie diepte pass richting Wimilio Vink, de hoge bal werd iets wat verkeerd ingeschat door Milad Intezar van FC Lienden en daar maakte Wimilio Vink dankbaar gebruik van, met de bal aan de voet dribbelde hij naar de rand van het zestienmeter gebeid om vanaf daar met een schitterende lob over doelman Jan Schimmel heen de scoren te openen, 1-0. FC Lienden bleef het goed proberen zonder daarbij grote kansen te creëren, TEC was gevaarlijk in de omschakeling en ook in de 36ste minuut leverde dat weer een grote kans op voor TEC. De bal werd op het middenveld veroverd door Kemy Agustien, waarna Wimilio Vink met een steekpass Robby Holder vrij voor keeper Jan Schimmel zette, Jan Schimmel verkleinde zijn doel goed en won zodoende het één op één duel. Kort daarop was er weer een kleine kans voor FC Lienden, na een combinatie met Danny van den Meiracker kreeg Serge de Vries niet genoeg kracht achter de bal om tot een gevaarlijk schot te komen. In de 40ste minuut krijgt TEC een corner, deze corner wordt niet goed weg gewerkt en komt daarna voor de voeten van Wimilio Vink, die via links een actie kan maken en de bal voorgeeft richting Robby Holder, Robby Holder staat helemaal vrij en kopt de bal op de paal. Vlak voor rust kan FC Lienden dan nog op gelijke hoogte komen, na goed doorgaan van Erik van Eem kan hij de bal net voor de achterlijn nog voorgeven richting Danny van den Meiracker, die schiet vanaf zo’n 11 meter hard richting het doel, helaas mist zijn schot richting en gaat de bal hoog over.

In de tweede helft veranderd het wedstrijdbeeld niet. FC Lienden blijft erg slordig in balbezit en TEC maakt daar met een snelle omschakeling telkens dankbaar gebruik van. Zo ook in de 57ste minuut. De bal wordt door Kenny Elders ingeleverd bij TEC verdediger Gregory Viereck en daarna komt TEC er weer razendsnel uit via Wimilio Vink, waarna de bal op de rand van het strafschopgebied in de voeten komt van Matthijs van Gessel, gelukkig kan zijn schot weer gestopt worden door FC Lienden keeper Jan Schimmel, de bal wordt daarna slecht weg gewerkt en daarna krijgt Wimilio Vink ook nog een mogelijkheid vanaf 20 meter, maar ook zijn schot wordt gestopt door keeper Jan Schimmel. Het is typerend voor de wedstrijd dat ook de 2-0 tot stand komt na slordig bal verlies. Het is Jawad Bellahsan die op de helft van TEC bal verliest heeft, Robby Holder staat daarna binnen 25 seconden via Matthijs van Gessel en Wimilio Vink oog in oog met keeper Jan Schimmel, Robby Holder laat deze kans niet liggen en maakt netjes af, 2-0. In de 83ste minuut is het weer Serhat Koc die één op één met Jan Schimmel komt te staan, maar nu is het weer Jan Schimmel die de bal kan stoppen. In de 85ste minuut is er dan een strafschop voor FC Lienden, keeper Sebastiaan van de Sman begaat een overtreding op Danny van den Meiracker. Danny van den Meiracker neemt zoals altijd de penalty en mist natuurlijk niet, 2-1. Na het doelpunt ontstaat er een klein opstootje omdat Danny van den Meiracker de bal snel uit het doel wil halen. Vlak daarna krijgt Mo Benadadi nog een grote kans op de gelijkmaker. De bal wordt via links voorgegeven via Frank Wiafe en de bal gaat richting het hoofd van Mo Bendadi, die weet zijn hoofd goed tegen de bal te krijgen maar helaas gaat zijn poging maar net over het doel heen. FC Lienden gaat alles of niets spelen en daardoor komt er meer ruimte achterin. In de 90ste minuut is er bal verlies van FC Lienden aan de linker kant van het veld. De bal wordt door TEC in één keer naar voren geschoten richting Serhat Koc, die kan daarna FC Lienden verdediger Leon Broekhof aan de kant zetten en in z’n ééntje richting het doel van Jan Schimmel sprinten, met een fraaie lob kan hij de eindstand bepalen op 1-3.

Het was deze middag duidelijk niet de middag van FC Lienden. De spelers van Hans Kraay jr. kwamen eigenlijk nooit echt goed in de wedstrijd, ze hadden moeite om de bal goed in de ploeg te houden, en als er dan balverlies was dan was TEC er razendsnel uit. TEC heeft het spel tactisch goed gespeeld en FC Lienden kon helaas niet het niveau halen van de laatste wedstrijd tegen VVSB. Volgende week Zaterdag 25 November speelt FC Lienden wederom een belangrijk duel thuis tegen GVVV uit Veenendaal. Dit duel zal gaan om de 2de plaats van de competitie.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Verslag: Wolter Scheurwater
Foto’s: Gerald van Zanten

Stuur ook jouw wedstrijd verslag in via dit formulier!
Stand in deze klasse hier